ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Народна медицина при кръвохрачене

Препоръчва се и отвара от къпинови корени, дъбови кори, дебела мара, полски хвощ, овчарска торбичка, бял равнец и малинови листа. От общата смес, приготвена от всички билки поравно се взема една супена лъжица и в половин литър вода се вари , докато остане половината. Пие се студена и често, на всеки половин час, на глътки, докато кръвта спре. Тази отвара помага също и за спиране на кръвотечение от носа.

Болният трябва да легне с приповдигната горна част на тялото. Стаята трябва да бъде проветрива и хладна. Болният не трябва да говори и мърда в леглото, да се разкопчае яката му. На гърдите се поставят студени компреси с температура 10-15 градуса, които трябва да се сменят всеки 5 минути, а после на 2 часа. Тези компреси могат да се съчетаят едновременно и с компреси на прасците, които да се сменят на всеки 2 часа. На болния се дава на пие на глътки студена вода с разтворена готварска сол.

Освен това 2-3 пъти на ден се дава прах от полски хвощ. Взимат се 5-10 изсушени стръка от полски хвощ и се стриват на прах. От този прах се взема по една чаена лъжичка, разбъркана с малко мед и вода. С прекратяване на кръвотечението се прекратява и взимането на праха, а се пие отварка от полски хвощ. Две супени лъжици от билката се варят в половин литър вода 10-15 минути. Пият се на всеки 10-15 минути по две лъжици от отварата. Пиенето на отварата продължава две седмици след спиране на кръвохраченето.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *