Д-р Русев: Самолечение с хомеопатия може да увреди организма непоправимо

След като у нас активно навлязоха различни препарати за хомеопатия, много хора купуват сами и се лекуват, без да се съветват с лекар. Д-р Русев предупреждава, че това е опасно

Д-р Русев работи като хомеопат, но преди да се посвети на малките вълшебни хапчета, той е дипломиран лекар от Медицинския университет в столицата.

След като преминава обучение в Гърция в Международна академия по класическа хомеопатия, д-р Русев се посвещава на лечението на пациенти с хомеопатия, научихме от  Zona-zdrave.com.

Д-р Русев дава няколко изключително ценни съвети.

homeopat
Д-р Русев лекува с хомеопатия

1. Самолечението с хомеопатия може сериозно да увреди човешкия организъм

Колкото и да изглеждат безобидни, хомеопатичните средства могат да нанесат поражения на другите органи.

Затова е важно да се консултирате със специалист.

2. Избор на хомеопат

Част от хомеопатите у нас са лекари, които имат допълнителна специализация по хомеопатия, като д-р Русев.

Не е малка частта на хомеопатите, които не са лекари, но са минали обучение и практикуват.

Когато за първи път отидете на консултация с хомеопат, проучете дали лицето има медицинско образование. След това му се доверете.

3. Качествено лечение с хомеопатия

За да разпознаете добрия хомеопат от посредствения, трябва да обърнете внимание дали ви изписва лекарствата директно, след като му кажете какво ви боли – какъв здравословен проблем имате (сенна хрема, лошо храносмилане, алергии и други) или първо прави обстойно изследване на вашето здравословно състояние.

Някои от практикуващите хомеопатия подлагат своите пациенти на тестове, за да добият ясна представа за техния начин на живот, физическо състояние, емоционално състояние, проблеми и други.

Както казва д-р Русев, хомеопатът трябва да проучи ума, емоциите и физиката на отделния пациент, чак след това започва определяне на видовете хомеопатични средства за лечение.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *