ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ДИПРОФОС / DIPROPHOS

Съдържа бетаметазон, динатриев хидрогенфосфат дихидрат, натриев хлорид, динатриев едетат, полисорбат 80, бензилов алкохол, метил парахидроксибензоат, пропил парахидроксибензоат, натриева карбоксиметилцелуоза, полиетилен гликол, хлороводородна киселина, вода

Предназначение

Diprophos ampula apteka EruditaДИПРОФОС е медикамент от групата на глюкокортикостероидите. Прилагането му помага при сърбеж от алергични реакции, подуване, отоци, възпалителни процеси със зачервяване и болка. Препоръчва се при артрит, ишиас, лумбаго, костни заболявания, бронхит, бронхиална астма, след ухапване от насекоми, кожни страдания от рода на псориазис, кистозно акне, при косопад и белези от рани. Овладява болката и възпалението.

Как се приема

ДИПРОФОС е лекарство, което се прилага инжекционно от медицинско лице. Дозата и продължителността се определят от лекар в зависимост от диагнозата и здравословното състояние на пациента.

Възможни нежелани ефекти

Дозата и продължителността на лечението с ДИПРОФОС могат да провокират проявата на странични ефекти, типични за кортикостероидите.

Възможни са алергични реакции, отклонения във функционирането на ендокринната система (нарушения на месечния цикъл, синдром на Кушинг, забавяне на вътреутробното развитие или развитието на деца, поява на диабет или усложнения при проявени диабетици, смущения във функциите на хипофизата).

При някои пациенти се проявяват психични отклонения – депресии, раздразнителност, влошено качество на съня, редуване на епизоди от еуфория и потиснатост. Има данни за нарушен метаболизъм и трупане на мастна тъкан, главоболие и световъртеж, зрителни смущения, глаукома, възпаление на зрителния нерв. Нерядко се наблюдават смущения в стомашно-чревния тракт – включително кръвоизливи, панкреатит, разраняване на хранопровода. Регистрирани са още и въздействия с отрицателен знак върху мускулите и костите – мускулна слабост, остеопороза, счупвания на прешлени и дълги кости, нестабилни стави, лесни скъсвания на сухожилия.

Сред негативните странични ефекти е задържането на течности, загуба на калий, отоци и хипертонични пристъпи.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не се прилага при пациенти с алергия към някоя от съставките.

ДИПРОФОС не лекува заболявания на деца под тригодишна възраст. Не се прилага по време на кърмене. Не е желателно да се използва по време на бременност. Ако използването на лекарството от бременни е крайно необходимо, това може да стане след внимателна оценка на случая от лекар.

Този продукт не бива да се използва при проблеми с кръвосъсирването.

Не прилагайте ДИПРОФОС при потребители с гъбична инфекция, току що имунизирани, с диагностицирано инфекциозно заболяване.

ДИПРОФОС не е медикамент за пациенти с психични заболявания.

Необходима е точна преценка за безопасността на прилагането при пациенти с чернодробно или бъбречно заболяване, сърдечни проблеми, психично страдание, със заболявания на стомашно-чревния тракт.

Взаимодействие с други медикаменти

Паралелният прием на ДИПРОФОС с противовъзпалителни може да причини стомашни проблеми – дискомфорт, болезнени спазми.

Необходима е индивидуална схема на прием и точно дозиране, ако ДИПРОФОС трябва да се прилага едновременно с барбитурти, антибиотици, диуретици, хормонални продукти, лекарствени продукти за сърдечни заболявания и болести на кръвта.

Усреднена цена в аптеките – 4 лв за ампула от 5 мл

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *