Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето защо трябва да ядем риба тон

Една от най-полезните риби е риба тон, която се намира и на нашия пазар, затова трябва да я консумирате. В противен случай ще се лишите от нейните полезни вещества

Когато избирате риба за вашата трапеза, трябва да имате няколко неща предвид.

Рибите са сладководни и морски (океански). Това всеки го знае, но от сладководните риби най-полезна е пъстървата, която живее в най-чистите води. Дори и да бъде отглеждана в рибарници, ако водата не е достатъчно чиста, пъстървата не може да живее и ще умре.

Рибата сом има изключително вкусно месо, но тя и толстолоб са дънни риби и често поглъщат различни отпадъци, които се намират в язовирите, а месото им често е по-тлъсто. Те не са полезни при диети.

riba-ton
Месото на риба тон е месесто и червено, вкусно и полезно

Херингата и скумрията са мазни риби, но те са най-богати на витамин D. Северните народи, които се хранят с големи количества херинга, например, не страдат от проблеми с костите, както други народи, които не приемат такава полезна храна.

Филето от акула също е не само вкусно, но и полезно, защото е чисто бяло месо, което е крехко и е много подходящо при диети и разтоварващи режими.

Рибата, която е най-богата на Омега 3 киселини е сьомгата.

Риба тон има червено месо, което е  плътно и месесто, за разлика от други риби, които не могат да наддават на маса.

Месото на риба тон е крехко и изключително вкусно. Риба тон е особено обичана в Австралия и в Нова Зеландия, където расте в естествена среда.

Освен фосфор и прилична доза Омега 3 киселини, в риба тон има голямо количество витамин В и желязо. Затова месото е полезно при хора, които страдат от анемия.

Месото на риба тон е полезно при хора, които страдат от сърдечно – съдови заболявания.

В чужбина се предлага месо от риба тон в суров вид и хората си го приготвят по най-различен начин. У нас по-рядко можете да намерите замразено сурово месо от риба тон, но пък има консерви.

В малките консерви месото е натрошено и не е особено приятно дори на външен вид.

Но в големите вериги предлагат консерви по 1 килограм и в тях месото е на цели парчета. Така, че ако имате възможност, по-добре е да си купувате от тези вместо от малките консерви.

Риба тон от консерва е отлична гарнитура към пресни салати от марули, китайско зеле или салата айсберг.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *