ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Съвети за намаляване на токсините и поддържане на имунната система

Повечето хора мислят, че детоксикацията е гладуване или диета. 

toksiniteТези подходи могат да помогнат за премахване на токсините от тялото, но те са временно решение. Освен това могат да ви докарат нежелани странични ефекти като дехидратация, глад или умора.

Детоксикацията всъщност е естествен процес на черния дроб, който е много важен вътрешен орган. Той трансформира токсичните вещества в съединения, които нашите бъбреци могат да отстранят от организма.

За съжаление, нашият черен дроб има много работа за вършене, тъй като токсините в околната среда са много – във въздуха, почвата, водата, храната, жилищата и офисите – и те бързо изчерпват способността на тялото ни за детоксикация. За да се предотврати натрупването на токсини, ние трябва да ядем здравословни храни, които поддържат естествената ни система за детоксикация. Ето някои съвети как да направите това:

Консумирайте плодове и кръстоцветни зеленчуци, които стимулират детоксикиращите ензими.

Броколито съдържа сулфорафан, който увеличава детокс ензимите и помага за предотвратяване преждевременното стареене и рак. Други детоксикиращи храни, които трябва да включите в диетата си, са:

  • Боровинки
  • Къпини
  • Ябълки
  • Папая
  • Артишок
  • Къдраво зеле
  • Цвекло
  • Спанак
  • Глухарче
  • Обикновено зеле

Подправки и билки

Добавете билки и подправки като розмарин, кориандър или магданоз  и чесън към вашата диета.Това е един лесен начин да добавите аромат на вашата храна и да повишите естествената си защита. Алицинът (чесън), апигенинът (магданоз) и карнозолът (розмарин) са химични съединения, които предизвикват ензимите за детоксикация.

Бъдете добри към червата.

Яжте храни, които са богати на пробиотици като кисело мляко с жива закваска, нахут, мисо, комбуча и други подобни. Или вземайте пробиотици на таблетки.

Никога не използвайте базирани на хлор почистващи препарати.

Изберете нетоксични, зелени продукти за почистване на дома.

Физическа активност най-малко три пъти седмично.

Физическата активност увеличава сърдечната честота и подобрява кръвообращението – това помага да се придвижват хранителни вещества по-лесно и така се получава премахване на отпадъците от тях.

Яжте плодове!

Всички плодове съдържат големи количества антиоксиданти, които спомагат за премахване на токсините и свободните радикали  от организма.

Чистете токсините с чесън.

Чесънът активира чернодробните ензими, които са отговорни за отстраняване на токсините. Той съдържа също съединения, които играят роля в намаляване на риска от нитрозиране, процес, при който нитратите,  намерени в месото се превръщат в нитрити, когато използвате висока температура при готвене. Алицинът и селенът, които се намират в чесъна, могат да предотвратят увреждане на черния дроб.

 

5 сутрешни ритуали, които здравите хора правят всеки ден

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Съвети за намаляване на токсините и поддържане на имунната система

  1. Диана каза:

    Старая се да ям чесън всеки ден – по една 2 скилидки. !Чесънът е изключително полезен и аз се чувствам прекрасно.

    И за сваляне на кръвното върши чудеса. А за физическата активност всички знаем, но малко от нас го правят.

    Преди не знаех какво е детоксикация, но тука е обяснено разбираемо и на нормален език. Харесват ми сайтове в които не се използват много или колкото може по-малко медицински термини.

    Не всички четящи имат докторантура по медицина. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *