Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

8 народни средства против сърбеж

Сърбежът по кожата може да те побърка, особено ако се опитваш да заспиш. Ако той не е свързан с някакво сериозно заболяване, има поне 8 начина да го спреш.

sirНародната медицина препоръчва прости съвети за справяне с проблема, описват от medikforum.ru. Ето как да се справим с кошмарния сърбеж:

  • Алкохол. Тампон, потопен в алкохол, може да облекчи неприятното състояние при внимателно намазване на проблемната зона.
  • Лимонов сок – той е прекрасно природно антибактериално средство против сърбеж. Прясно изцеден лимонов сок ще помогне както за антисептична обработка, така и за редуциране на мъчителното усещане.
  • Лед – компресът с лед снема отоците и леко обезболява измъчената кожа. Ако страдате от множество ухапвания от комари, ще ви помогне хладният душ.
  • Сода бикарбонат. Това е прекрасно и евтино оръжие срещу сърбежа. От сода и малко вода правим кашичка и намазваме раздразнената кожа; след 15 минути измиваме с хладка вода. Содата неутрализира Ph на кожата и това облекчава сърбежа.
  • Паста за зъби. Ако не ви смущават белите петна, които се образуват при намазване на кожата с паста, то действайте смело. Особено подходяща е ментовата паста за зъби.
  • Сол. Намокрете сърбящото място и го посипете със сол. Ако сте край морето – просто се къпете в солената вода.
  • Алое – използването на сок или гел освежава, успокоява кожата и съдейства за по-бързото й оздравяване.
  • Бананова кора: не я изхвърляйте, след като сте изяли плода. В кората има захари, които лекуват сърбежа и успокояват кожата. Намажете проблемната зона с вътрешната страна на кората, още докато обелката е прясна.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *