Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да си направим лекарство от шишарки на хмел?

За терапевтични цели от шишарки на хмела се правят масла, тинктури, екстракти и отвари. Те имат диуретично, успокоително и противовъзпалително действие.

Как да си подготвим инфузия от шишарки на хмел?

Вземете 1 супена лъжица изсушени шишарки от хмел и ги сложете в 1 литър преварена вода в термос. Нека кисне осем часа и прецедете. Пие се по 100 мл половин час преди хранене три пъти на ден в продължение на един месец.

Масло от шишарки на хмел

За целта се взема малка шепа сухи шишарки, смилат се в кафемелачка или блендер и се заливат със 100 мл ленено масло (може и зехтин). След това поставете купата с маслото на тъмно място при стайна температура в продължение на 2 седмици, като се разклаща няколко пъти дневно. После се прецежда през няколко слоя марля и се използва само външно. Лечебните свойства се запазват през цялата година.

Това масло  облекчава болката и възпалението в ставите, ако втривате в проблемните области и отгоре сложите хартия. Прилага се за наранявания, натъртвания, ревматизъм, ишиас.

Шишарки от хмел при нервна възбудимост и безсъние

За това лекарство се нуждаем от шишарките на хмел, дяволска уста и мента (или маточина). Смесете 1 супена лъжица мента с 5 супени лъжици от шишарки от хмел и толкова дяволска уста (1:5:5). Вземете от тази смес 2 супени лъжици и ги залейте с  кипяща вода в термос и се оставя до сутринта. На следващия ден прецедете и се пие по половин чаша 3 пъти на ден преди хранене.

При безсъние ще бъде полезно запълване на възглавницата с изсушени шишарки от хмел и пиене на чай от тях.

Лечение на бъбреците и пикочния мехур

В един литър кипяща вода се слагат 1 супена лъжица шишарки и оставете да къкри на водна баня в продължение на 10 минути. Прецедете и пийте половин чаша преди ядене 3 пъти на ден.

Противопоказания

Противопоказанията включват: алергия към растението, бременност, кърменето, кисти, полипи, рак.

 

 

Това са най-ефикасните рецепти за лечение на бъбреци!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *