Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Портокали с цвекло и чесън

Ако досега сте готвили само с цвекло от консерва, опитайте прясното цвекло със зеленината. То има мек, приятен вкус, който със сигурност ще ви хареса. Освен това е пълно с полезни вещества. В тази рецепта цвеклото се приготвя с портокалов мармалад. Звучи екзотично и е много вкусно.

cveklo s portokaliПродукти

700 г цвекло с листата

1 супена лъжица зехтин

1 скилидка чесън, намачкана

половин чаена лъжица сол

3 супени лъжици портокалов мармалад

1 супена лъжица бял винен оцет

четвърт чаена лъжица черен пипер

Инструкции

Загрейте фурната до 180 °С. Отделете листата от цвеклото и ги оставете настрани. Увийте цвеклото във фолио и го изпечете до омекване, за около 45 минути. Оставете да се охлади за около 15 минути, след което обелете цвеклото и го нарежете на осем парчета.

Междувременно измийте и почистете листата, нарежете ги на ленти. Докато цвеклото се изстудява, загрейте мазнината в тиган на умерен огън. Сложете чесъна и го запържете за 1 минута. Добавете листата заедно с половината сол и ги запържете, като бъркате непрекъснато, около 2 минути. Прехвърлете ги в чиния за сервиране.

Добавете мармалада, оцета, пипера и останалата сол в тигана и изчакайте сместа да заври. Добавете цвеклото и разбъркайте добре. Прехвърлете в чинията с листата и разбъркайте.

Хранителна стойност

75 калории, 1 г протеини, 13 г въглехидрати, 2 г влакнини, 2 г мазнини, от които 0 г наситени, 0 мг холестерол, 253 мг натрий

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *