ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Хляб от царевично брашно, полезен за кръвта

Царевичното брашно (пълнозърнестото е по-добрият вариант) е богато на фолат и желязо. Опитайте се да приготвите този хляб по старомодния начин – в чугунена тава. Става по-бързо и лесно.

carevi4en hliabПродукти

2 супени лъжици олио

1 малка червена чушка, изчистена и нарязана

1 люта чушка, изчистена и нарязана на дребно

1 малка глава лук, нарязана

1 скилидка чесън, намачкана

1 чаша царевично брашно

1 чаша пълнозърнесто брашно за сладки

2 чаени лъжици бакпулвер

половин чаена лъжица сол

1 чаша соево мляко

1 яйце, разбито

Инструкции

Загрейте фурната до 190 °С. Намажете с малко мазнина тавата с форма по ваше желание.

Загрейте 1 супена лъжица мазнина в средно голям тиган на умерен огън. Сложете червената чушка, лютата чушка и лука и ги запържете до леко покафеняване. Добавете чесъна и гответе още 1 минута. Отстранете от огъня.

В голяма купа смесете царевичното брашно, пълнозърнестото брашно, бакпулвера и солта. В мерителна чаша разбъркайте млякото, яйцето и останалото олио. Направете кладенче в центъра на брашното и изсипете сместа с млякото и чушките. Разбъркайте до пълно омесване на продуктите. Поставете полученото тесто в тавата.

Печете около 30 минути. Забодете клечка за зъби в средата на хляба. Ако излиза чиста, без трохи по нея, значи хлябът е готов.

Хранителна стойност

205 калории, 6 г протеини, 27 г въглехидрати, 3 г влакнини, 9 г мазнини, от които 1 г наситени, 26 мг холестерол, 310 мг натрий

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *