Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Миди в къри с домати и лук

Трудно ще повярвате, че това кремообразно ястие е полезно за вас. Леко сладките морски миди, сготвени в къри с домати и лук, са богати на антиоксиданти. И никак не е за вярване, че плътният сос е приготвен с кисело мляко, а не с тежка сметана. Сервирайте с гарнитура от кафяв ориз или киноа, ако желаете.

midiПродукти

½ чаша нискомаслено кисело мляко

2 чаени лъжици царевично нишесте

700 г морски миди

1 супена лъжица къри на прах

половин чаена лъжица сол

3 супени лъжици зехтин

300 г грозде или чери домати, разрязани наполовина

6 глави арпаджик, нарязани

Инструкции

В малка купа смесете киселото мляко с царевичното нишесте и оставете настрани. Поставете мидите в средно голяма купа, поръсете ги с къри и сол и ги разбъркайте добре.

Загрейте 2 супени лъжици мазнина в голям тиган на умерен огън. Сложете мидите и ги пържете, като ги обръщате от двете страни, между 3 и 6 минути. Прехвърлете ги в друг съд с щипки.

Добавете и останалата 1 супена лъжица мазнина към тигана и намалете котлона. Прибавете доматите и арпаджика и ги гответе до омекване и леко златист цвят.

Върнете мидите в тигана заедно със сместа с киселото мляко. Гответе, докато сосът се сгъсти.

Хранителна стойност

287 калории, 31 г протеини, 12 г въглехидрата, 2 г влакнини, 13 г мазнини, от които 2 г наситени, 58 мг холестерол, 595 мг натрий

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *