Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОП 5 начина да спрем кървенето на венците с домашни средства

Кървенето на венците и възпалението по тях са проблем, много широко разпространен тези дни, затова днес ще ви предложим начини да се справите с него

Кървенето на венците и възпалението по тях са проблем, много широко разпространен тези дни, затова днес ще ви предложим няколко домашни средства, благодарение на които ще се справим с него, съветва ни Фрамар.

Кървенето на венците е причинено от различни фактори, но всички те в дъното си се дължат на поддържането на лоша хигиена на устата ни, както и подлагането на изключително силен стрес. Всичко това може да прерасне в сериозен пародонтит, а после се стига и до загуба на зъби.

Затова днес ще ви препоръчаме домашни и народни средства, с които можете да повлияете благотворно върху кървенето на венците.

venci
Домашни средства против кървящи венци

Първият начин да успокоите възпалените и кървящи венци е чрез жабурене с подсолена топла вода. Всички знаем, че солената вода има ясно изразени антисептични свойства. Затова и лятото, когато се къпем в морето, раничките по кожата ни зарастват по-бързо и лесно. Изплакването на устата ни с подсолена топла вода ще стегне венците ни и ще спре кървенето.

Достатъчно е да правите два пъти тази процедура, след като измиете зъбите си сутрин и вечер, и сами ще се убедите в ефекта на този елементарен трик. Важно е да знаете, че в чаена чаша топла вода трябва да сложите щипка сол.

Вторият метод за домашно лечение при кървенето на венците е прилагането на лек и деликатен масаж на възпалените венци с много мека четка за зъби. Това ще направи венците ни по-здрави и ще преодолеете началните фази на кървящи венци.

Третото домашно средство за третиране на възпалени венци е чрез използването на сода, която ще ви помогне и срещу неприятни гъбични заболявания в устата ни. Малко количество сода бикарбонат (сода за хляб) трябва да се смеси с вода така, че да се получи гъста каша. След това от тази каша гребнете с пръст и разтъркайте по проблемните зони на венците си. После трябва да измиете внимателно зъбите си с мека четка и да изплакнете обилно.

Четвъртият начин да лекувате кървенето на венците е чрез редовни изплаквания на устата с настойка от мащерка. За да си приготвите отварата е необходимо да вземете една чаена лъжица суха мащерка, заливате я с 1 чаена чаша завряла вода и така запарвате около 5 минути. След това започвате да жабурите устата си.

Петото средство за лечение на кървящите венци е като си направите масаж с месо от авокадо. То ще направи венците ви по-здрави и ще лекува възпаления в устата ви.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *