ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Суровото кашу – суперчистач на тялото

Ядките кашу изтребват грам-позитивните бактерии, които развалят зъбите, причиняват акне, туберкулоза, стрептококови пневмонии и проказа

кашу Всъщност кашуто е семе с форма на бъбрек, което се закрепва за ябълковидния плод на дървото кашу, произхождащо от крайбрежието на Бразилия.

Вероятно сте забелязали, че кашуто никога не се продава с черупка. Ядката е винаги обелена, защото във вътрешността на черупката й има слой разяждаща смола, наречена балсам на кашуто. Тя трябва внимателно да се отстрани и чак тогава кашуто става за ядене.

От тази смола се правят инсектициди и лакове. Най-големите производители на кашу сега са Индия, Бразилия, Мозамбик, Танзания и Нигерия.

Ядките са най-богати на мед, но имат и много фосфор, магнезий, манган и цинк. Като всички ядки те съдържат малко мазнини, при това 82% от тях са ненаситени мастни киселини (а 66% са мононенаситени като в зехтина, които са полезни за сърцето и при диабет, тъй като снижават нивото на триглицеридите в кръвта).

Най-смайващата съставка на ядките кашу е анакардиевата киселина, която е смъртоносна за грам-позитивните болестотворни бактерии. Разтвор на тази киселина във вода в съотношение 1:200 000 убива бактериите само за 15 минути.

Срещу рак

Киселината е ефикасна и срещу хеликобактер пилори и туморни клетки. Това я прави оръжие срещу рака и стомашните язви. Въпреки тези вече установени нейни свойства почти няма изследвания за ползите от кашуто, се казва в статия в сп. „Нейчър“. Авторите обявяват, че консумацията на кашу снижава рязко и риска от рак на панкреаса, като това не зависи от наличието или отсъствието на други рискови фактори за този вид рак.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *