ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

САРИДОН / SARIDON

Съдържа парацетамол, пропифеназон, кофеин, целулоза на прах, пшеничено нишесте

Предназначение

Saridon-1САРИДОН е обезболяващо средство. Препоръчва се при ревматични болки, постоперативни състояния, простуди, главоболие и зъбобол, болки при месечен цикъл. Има температуропонижаващ ефект.

Как се приема

Приемайте САРИДОН по лекарска препоръка!

Ако няма специални условия на терапията, възрастни потребители могат да приемат еднократно по 1-2 таблетки, а деца над 12 години и юноши – по една. Тези еднократни дози могат да се вземат не повече от три пъти в рамките на 24 часа, по възможност през равни интервали от време.

Аналгетикът САРИДОН се приема с повече вода; таблетките се поглъщат цели. Продължителната терапия с този продукт не се препоръчва.

Възможни нежелани ефекти

Лечението със САРИДОН може да причини кожни раздразнения, обриви или зачервяване, сърбеж, дихателни проблеми – задух или пристъпи на астма, отоци. Има данни за провокиране на шокови състояния.

В редки случаи се наблюдават отклонения в кръвната картина – променени стойности на червени и бели кръвни клетки и тромбоцити.

Кога НЕ БИВА да се приема

САРИДОН не се прилага при лечението на пациенти с алергия към парацетамол или друг компонент в медикамента.

Не е подходящ за деца под 12-годишна възраст.

При остра чернодробна порфирия медикаментът се изключва от допустимите терапевтични средства.

Необходима е индивидуална преценка за безопасността на лечението със САРИДОН, ако потенциалният потребител страда от чернодробни смущения, хронични ринити, кожни обриви, заболявания на кръвта.

САРИДОН не бива да се приема продължително време заради възможно негативно въздействие върху бъбречните функции.

Изключен е паралелен прием едновременно с алкохол.

Прилагането при бременни и кърмачки не е желателно освен в случаи с изрична лекарска препоръка.

Взаимодействие с други медикаменти

Едновременното лечение със САРИДОН и някои хипнотици или антиепилептици усилва токсичността на медикамента. Тази и други възможни комбинации трябва внимателно да бъдат анализирани от лекуващия, преди да допусне паралелния прием. В някои случаи съвместяването може да забави усвояването на САРИДОН.

Не се препоръчва едновременно лечение с антикоагуланти, тъй като не е изследван възможният комплексен ефект. Ако това все пак се наложи, задължително следва да е под пряк лекарски контрол.

Да се избягва едновременният прием на САРИДОН и кофеиносъдържащи продукти, тъй като кофеинът увеличава риска от пристрастяване към аналгетици.

Усреднена цена в аптеките – 3.50 лв за опаковка от 10 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *