Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ИНКОНТАН / INKONTAN

Съдържа троспиев хлорид, титанов диоксид, микрокристална целулоза, метилхидроксипропилцелулоза, лактоза, царевично нишесте, натриево-нишестен гликолат, поливидон, силициев диоксид, стеаринова киселина

Предназначение

inkontИНКОНТАН е лекарствен продукт с въздействие върху мускулатурата на пикочния мехур. Действа отпускащо и по този начин намалява болестния натиск на малки количества урина и неволното й изпускане. Лекува функционални смущения на пикочния мехур, свързани с прекалено чести позиви или неконтролирано изпускане на урина.

Как се приема

Стандартната дневна доза ИНКОНТАН е 45 мг. Това количество може да се разпредели на три приема по половинка от 30-милиграмовата таблетка, т.е. 3х15 мг, или двукратен прием – сутрин една таблетка от 30 мг, вечер половин. Таблетките се поглъщат преди хранене – с вода, без да се дъвчат или стриват.

При потребители с бъбречни проблеми лекуващият е в правото си да препоръча по-ниски дози. Ако се налага по-продължителен прием, е наложителен контрол – след 3 до не повече от 6 месеца, за да се прецени дали болестният проблем е преодолян.

При неволно предозиране е възможно да се почувстват симптоми от рода на ускорен пулс, сухота на кожата, зачервяване и обриви, зрителни смущения. Необходима е медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на този лекарствен продукт може да причини странични ефекти, за които е наложително да се консултирате с лекуващия.

Най-често се проявява пресъхването на устата, стомашен дискомфорт, гадене, болки в корема, прекомерно образуване на газове, запек или диария.

В по-редки случаи са възможни нарушения на сърдечния ритъм – сърцебиене, зрителни нарушения, болки в гърдите, алергични реакции от рода на кожни обриви, затруднено дишане, отоци.

В много редки случаи медикаментът може да предизвика задържане на урина.

Кога НЕ БИВА да се приема

Този медикамент не бива да се прилага при пациенти с алергия към някой от компонентите.

ИНКОНТАН не е подходящ за потребители с глаукома, нарушения на сърдечния ритъм и склонност към състояния с ускорен пулс, с бъбречна недостатъчност и на хемодиализа, глаукома, със задържане на урина, с мускулна слабост – миастения гравис, с тежки заболявания на дебелото черво от рода на улцерозен колит.

ИНКОНТАН се прилага при бременност и кърмене само в краен случай и под лекарски контрол.

По време на лечението с този продукт не бива да се шофира заради възможни зрителни проблеми, замайване, сърдечни смущения.

По преценка на лекар и под контрол се предприема лечение с ИНКОНТАН за рискови пациенти с бъбречна или чернодробна недостатъчност, със стеснения на участъци от чревния тракт или отделителната система, с гастроезофагиален рефлукс, при някои нервни заболявания. Само в краен случай да се прилага при пациенти, за които е противопоказно ускоряването на пулса заради други здравословни проблеми – заболяване на щитовидната жлеза, коронарна болест на сърцето.

Взаимодействие с други медикаменти

Едновременният прием с ИНКОНТАН може да засили действието на някои антихистаминови препарати, медикаменти за лечение на паркинсонизъм, за ритъмни нарушения на сърдечната дейност, антидепресанти.

Има случаи, при които паралелният прием причинява ускоряване на пулса – например при комбиниране с лекарства срещу астматични пристъпи или сърдечни смущения. В съчетание с продукти за насърчаване на чревната перисталтика ефектът от ИНКОНТАН се намалява.

Приемът заедно с медикаменти срещу смущения в мастната обмяна променя ефекта от ИНКОНТАН. За предпочитане е съчетаването да се избягва. Консултирайте се за всяка хипотетична комбинация, за да се избегне рискът от засилване на страничните ефекти или обезсилване действието на всеки един от медикаментите.

______

Усреднена цена в аптеките – 19.50 лв за опаковка от 20 таблетки х 30 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *