ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да се отървете от лунички у дома?

Много хора, които се сблъскват с проблема лунички, повече от веднъж са се питали: „Как да се отърва от луничките с домашни средства?“

luni4kiПоявата на лунички може да бъде предотвратена. Без да прибягвате до услугите на козметици, за да забавите появата на лунички ще ви помогнат слънцезащитни лосиони. Напълно да премахнат луничките те не могат, но ако използвате защитните им функции, тези средства не позволяват да се произвеждат голям брой пигменти на кожата ви, които се получават от действието на слънчевата светлина.

За предотвратяване на луничките се използват натурални средства като ежедневно почистване на лицето с лимонов сок (ако имате дразнене от него, се разрежда с вода в съотношение 1: 1), измиване с кисело мляко, консумирането на храни, богати на витамин C.

Как да се отървете от лунички у дома

Един  основен инструмент в борбата с лунички е магданозът! Запарете 1 връзка пресен магданоз с 500 мл вряла вода и прецедете след като изстине. От магданоза направете каша и смесете с две супени лъжици заквасена сметана. Направете маска на лицето за 15 минути и след това измийте с отварата, който получихте от запарването на магданоза. Правете тази маска 3 пъти седмично.

Можете да направите маска от краставица. Обелете краставицата, настържете я на ренде и нанесете на лицето за 15 минути.

Плодове с избелващи свойства ще ви помогнат бързо да се отървете от лунички.Тези плодове са ягоди, диня и касис. Смачкайте плодовете, разпределете ги върху лицето и се оставя за 15 минути, след това измийте с топла вода.

Ефективно може да помогне да се отървете от лунички следната  маска: 50 мл кисело мляко се смесва с 1 супена лъжица овесени ядки и 1 чаена лъжичка настърган хрян. Получената смес се поставя между две парчета марля и се прилага към засегнатите райони на пигментацията на кожата в продължение на 20 минути. Трябва да бъдете внимателни части от маската да не влязат в очите ви – сокът от хрян ще предизвика изгаряне на очите.

И накрая, как да се отървете от лунички у дома с помощта на глухарчета. Две чаши вода са ви необходими и две нарязани глухарчета. Ако са пресни глухарчетата ги запарете за 5 минути, ако са сушени – 15. Оставете да изстине и използвйте като лосион.

 

Луничките – колкото досадни, толкова и красиви

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *