Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се справим с изгарянето

Суров картоф се настъргва на ренде. Трябва да се получи 100 грама кашица. Добавя се една чаена лъжичка мед и сместа се разбърква докато се получи хомогенна маса. Слага се върху марля на слой с дебелина 1 см, превръзката се налага върху изгореното място и се закрепва с бинт. След два часа се сваля и останалата по кожата смес се почиства с марличка. Трябва да се направи няколко пъти. Това средство помага и при акне. Стари язви и екземи. Изгорялото място може да се посипе и с пшенично нишесте.

Вземат се листата на алое. При изгаряния, гнойни рани, язви, ухапвания от насекоми, се използва както сок от алое, така също и ситно нарязани млади листа. Преди да се нанесе сокъ мястото на изгарянето трябва да се почисти и охлади добре със студена вода. Обработката трябва да се направи 4-6 пъти.

Вземат се цветовете на жълт кантарион. 500 грама се заливат с 500 мл бяло вино и 1 литър бадемово, слънчогледово или ленено масло. Държи се 3 дни, след това се слага на слаб огън в продължение на 2-3 часа, за да се изпари виното. Оставя се да кисне 2-3 седмици, после се прецежда. Получава се масло с тъмночервен цвят. С него се лекуват изгаряния, рани, язви, гнойни и други поражения на кожата и слизестите обвивки. Използва се за компреси на поразените участъци.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *