Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да предпазите децата от късогледство?

Колкото по-късно започнат да гледат телевизия и да стоят пред компютъра, толкова по-добре за детското зрение

късогледството Късогледството не е вирус, но напоследък започва да прилича на епидемия, поради простата причина, че хората, които страдат от него, и най-вече децата, стават все повече и повече. Ако има късогледство при децата от крехка възраст, много по-вероятно е това късогледство да придобие тежка форма, която от своя страна е рисков фактор дори и за по-опасни заболявания като: отлепване на ретината, глаукома, катаракта, слепота …

Има ли начин, по който да помогнете на децата? Възможно ли е да се направи превенция на късогледството? Децата да играят вън и няма да са късогледи. Според учени от университета в Сидни най-много късогледи деца има в страни с натоварена учебна програма или залитане по виртуални забавления. Тези фактори карат децата да стоят дълго време на закрито. А дневната светлина влияе на остротата на зрението.

Хората погрешно смятат, че късогледството е по наследство. Всъщност решаващ фактор е средата.

За да проверят това, учените сравнили зрението на китайски деца в Сидни и в Сингапур.

Оказало се, че късогледите австралийски китайчета са в пъти по-малко. Причината е, че в Сингапур децата прекарват в занимания навън средно по 3 часа на седмица, а в Австралия – по 13 часа.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *