ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Полезно ли е за здравето да се пие утринната урина – митове и факти

Урината е прозрачна и мътна. За някои урината е средство за лечение. други се възбуждат от нея

урина Урината се образува в бъбреците и чрез нея се отделя излишната вода, соли, крайните продукти на протеините и други. През деня здравият човек произвежда около 1-1,5 литра жълта вода, която включва повече от 150 компоненти.

Може ли и трябва ли да използваме урината за лечение?

Първо урината била забелязана от алхимиците, които от край време търсят злато къде ли не. Цветът на урината ги накарал да подозират, че златото може да бъде един от нейните компоненти. Благородни метали, разбира се, никой не е открил в ​​урината, но за сметка на това са се случили няколко важни открития. Например, немският алхимик Хениг Бранд през 1669, при извършване на дестилация на урината, откри фосфор.

В Индия преди 5000 години, хората са били лекувани с урина. Индусите наричат ​​тази практика „Amaroli“. И днес йогите ползват урината в подкрепа на своето здраве. Европейците са запознати с този метод под името уринотерапия.

В тази връзка, алтернативната медицина използва урината вътрешно и външно.

И за да отговорим на въпроса дали и доколко е полезно пиенето на урина, или нейното външно приложение, ще подчертаем дебело, че ако има инфекция в урината съществува риск от развитие на друго възпаление.

Американската фармацевтична компания Wyeth под марката PREMARIN през 1942 г. започва да произвежда хормона естроген, който се извлича от урината на бременни кобили. Тези лекарства се използват от жени за хормонално-заместителна терапия по време на менопаузата.

От дните на ранната Римска империя до 18-ти век и урината се използва като средство за избелване на зъбите. Амонякът, който се съдържа в нея, има отлични почистващи свойства. В момента някои от избелващите пасти за зъби съдържат хидроперит – съединение на уреята с водороден прекис.

И накрая две нестандартни приложения на урината: в Европа и Америка някои компании продават урина от рис, вълк, койот, лисици, катерици и зайци. Използват се като репилент, който има за цел да прогонва различни животни и насекоми.

Урината е фетиш за някои в секса. Пият я, миришат я или се обливат с нея, наричайки я „златен дъжд“.

Както сами виждате, урината има различни приложения. Всичко е въпрос на личен избор.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *