Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Нов метод за лечебно хранене е създаден от българските диетолози

Методът се основава на вегетарианско-млечната кухня, разработен е от ученици на Лидия Ковачева и е приложен за първи път в България

Новият метод на лечебно хранене е създаден в резултат на 10-годишни изследвания, анализи и практика със стотици пациенти.

Екипът се ръководи от професио­налния диетолог Георги Славов и от д-р Георги Гайдурков, специалист по нутрициология (наука за храненето на човека) и съосновател на фондация „Живот без лекарства“. И двамата са дългогодишни учени­ци на известната природолечителка Лидия Ковачева. В екипа участват и други лекари с различни специалности, както и методисти-рехабилитатори практикуващи йога, тибетски упраж­нения, каланетика, а също и фитнес инструктори, кинези и физиотера­певти.

НА КАКВО СЕ ОСНОВАВА ТОЗИ МЕТОД?

Новият метод на лечебно хранене се основава на вегетарианско-млечна-та кухня, но хранителните продукти преминават през специални техноло­гични процеси за обработване

Менюто Включва: кълнове; ядки; пресни плодове и зеленчуци, произведени само в екологично чисти райони на България и при естествени климатични условил. Българското козе и биволско кисело мляко и сирена също се препоръчват заради специфичните им съставки и качества. Различната комбинация на тези храни дава лечебен ефект и по­добрява състоянието на организма, без да се прилага гладуване, казват специалистите.

Методът препоръчва пълноценно хранене със закуска, обяд, вечеря, което снабдява организма с всички необходими витамини, белтъчини, микроелементи и други основни храни­телни Вещества.

Този Вид хранене е подходящ както за лечение на различни заболявания така и за разтоварване, пречистване на организма и повишаване на тонуса на хора без здравословни проблеми, т.е. отслабване без гладуване, разяснява диетологът Георги Славов. Той и неговият екип вече са разра­ботили над 100 рецепти по метода на лечебно хранене.

ВНИМАНИЕ!

Специфичното в този метод е, че за всеки пациент се съставя индивидуален режим на хранене, според неговото здравословно състо­яние и медицинска диагноза. Именно защото здравословното състояние на всеки организъм е различно, не би могла да съществува универсална диета на лечебно хранене, която да бъде приложена към всеки. Желаещите да практикуват мето­да преминават първо през медицински преглед, а самото лечение чрез хране­не също се провежда под медицинско наблюдение. Минималният срок за прилагане на новия метод е 10 дни, а оптималният срок за постигане на траен лечебен ефект е 30 дни, уточнява д-р Славов.

За практикуващите метода в Цен­търа в Свети Влас всекидневно ще се провеждат разяснителни беседи, така че хората да могат да продължат самостоятелно практикуване на лечеб­ното хранене в домашни условия.

Лечебното хранене лекува всички заболявания, стига да не са в напреднал стадий, казва още д-р Славов. След излекуването всяка храна е полезна, но е препоръчителна вегета­рианската.

• Ако се консумират животински продукти, те трябва да бъдат обра­ботени термично по специална тех­нология и да се приемат В определени съчетания със зеленчуци, препоръчва дипломираният диетолог

Материалът е от в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От първия до “Нов метод за лечебно хранене е създаден от българските диетолози

  1. Pingback: Проф, Донка Байкова: Половината българи са тлъсти! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *