Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пет лоши навика причиняват преждевременна смърт

Японски учени обявиха кои са причините, водещи до смъртта на мозъчни клетки преждевременно. Изследователите уверяват, че всички те са сред всекидневните навици на милиони хора.

snУчените от университета в в град Хокайдо в продължение на много години изследват проблеми на геронтологията и по-специално увеличената продължителност на човешкия живот, описват от medikforum.ru. Обобщаването на тези техни изследвания дава възможност вече да се формулират основните причини, поради които настъпва преждевременна смърт на мозъчните клетки и на индивида. Факт е, че много хора доживяват дълбока старост – това е свързано с признанието, че голяма част от тях страдат от различни заболявания. Заболяванията на третата възраст може би са подвластни на терапия, която минава през изследването за преждевременна смърт на част от мозъчните клетки.

Като първа причина японците сочат недостига на сън. Недостигът на сън уврежда невроните, отговорни за скоростта на мисленето. Няма спор – влошеното качество на съня или неговият недостиг нарушават балансираното функциониране на организма и поставят пред изпитание нервната му система и имунитета. Втората причина, влияеща негативно върху мозъчната дейност, това са многочислените стрес-ситуации, които един човек преживява.

Третата причина е обезводняването, до което се достига след употребата на алкохолни концентрати

Последните два навика с непоправимо вредно влияние върху мозъка, целия организъм и продължителността на живота – това са тютюнопушенето и употребата на наркотици. Едва ли някой би възразил на японската хипотеза за преждевременното остаряване, нали?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *