Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекари: бебешките кърпички причиняват кожни алергии

Ако използвате мокри кърпички, тази информация може да ви заинтересува

мокри кърпи Според едно скорошно австралийско проучване в мокрите бебешки кърпички е открит химически продукт, който може да предизвика сериозни алергични реакции.

Списание Medical Journal публикува преди седмица резултатите от проучване, което показва, че мокрите кърпички съдържат вещество, наречено метилизотиазолин (MI), което вещество се използва като консервант. В действителност, появата на кожни алергии през последните две години в света се е увеличила от 4% до 7%. И една от възможните причини за това нарастване може да бъде въздействието на веществото, наречено метилизотиазолин.

Симптомите, свързани с алергия към метилизотиазолин (MI), са много подобни на тези на други кожни заболявания. Точна диагноза може да се постави само от дерматолог след изседвания. Нещо повече, тази диагноза се поставя чрез изключване, когато други методи за лечение на кожни алергии не помагат. Сред симптомите на алергията са зачервяване, обрив, както и наличието на специфични мехури, особено в онези участъци от кожата, които са най-често се почиства с мокри кърпички, тоест, на задните части и лицето.

Въпреки, че кожните алергии, свързани с мокрите кърпички, най-често се наблюдават при деца, тяхното присъствие може да бъде установено и при възрастни, които често използват продукта за лична хигиена. Консервантът може да се намери и в други продукти за лична хигиена, като дезодоранти и овлажнители. Вече доказано – метилизотиазолинът (MI) е известен като един от причинителите на алергия.

Освен това, метилизотиазолинът (MI) е и основна причина за появата на контактен дерматит – форма на заболяването, което се случва в отговор на излагане на алергени върху кожата.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *