Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Женшен и родиола против пролетна умора

Женшенът е растение, известно със способността си да подобрява мисленето, работоспособността и паметта

женшен Женшенът осигурява енергия за дълго време и това прави човек по-издръжлив. Подобни свойства имат неговата разновидност елеутерокок (сибирски женшен), китайският лимонник, розовата родиола. Тези билки активират метаболизма и повишават адаптивните възможности на организма благодарение на съдържащите се в тях активни вещества – етерични масла, тритерпенови сапонини, флавоноиди, гинзенозиди.

Лечебните растения не само стимулират жизнените функции, но повишават и защитните механизми на организма към физически и умствени претоварвания, към студ, топлина и стрес. Женшенът, китайският лимонник и родиолата са представители на т.нар. група на адаптогените – най-ефективните средства за бързо отстраняване на умората. Употребата им може да увеличи работоспособността над 1,5 пъти. В аптечната мрежа женшенът се продава като капсули, таблетки и под формата на флакони и ампули в комбинация с пчелно млечице. Дневно могат да се пият 1-2 ампули или флакона.

Родиолата обикновено е в прахообразна форма от изсушени корени. Може да се открие в здравословните магазини и като алкохолен екстракт или капсули. Билката се приема и като отвара – в една 1 ч.ч. вряща вода слагате 5 грама корени, нарязани на парченца. Запарвате около 4 часа и прецеждате.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *