Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ТОП 7 правила за качествена интимна хигиена

Много заболявания при жените в интимната област се появяват точно поради лоша интимна хигиена.

Ето няколко основни и важни правила, които ще ви помогнат да бъдете здрави

Възможно е да ви се стори неуместно да подвигаме точно тази тема, защото всяка жена уж знае как да се грижи за себе си, но се оказа, че често са допускани груби грешки относно своята интимна хигиена.

1. Хигиената на женските полови органи трябва да се извършва поне един път дневно

Има спор дали е по-добре този тоалет да се прави сутрин или  вечер.  Ако трябва да бъдем максимално коректни – и сутрин, и вечер.

Хигиената вечер осигурява спокоен сън, а хигиената сутрин – комфорт през деня.

интимна хигиена
Спазвайте тези правила за интимна хигиена, за да бъдете здрави

2. Средствата за хигиена

Без значение дали ще вземете душ, вана или само ще се измиете, най-правилно е това да става с топла течаща вода.

Не е правилно да използвате  леген с вода.

Измиването става от клитора към ануса, защото в противен случай ще разнесете микробите от ануса към влагалището и пикочния отвор.

Използвайте интимен гел или душ гел, когото сте изпробвали, че не дразни вашата интимна кожа и не изсушава лигавицата. Не използвайте сапуни, които изсушават лигавицата.

Подсушаването на водата става с помощта на мека кърпа.

3.  Бельо

Модерните синтетични материи не са полезни за вашите полови органи, защото спарват и дразнят кожата. Когато се потите в горещите дни, потта не попива.

Лекарите категорично отричат носенето на прашки, защото тънката лента (стринг) се движи от ануса към влагалището и така пренася различни вредни микроорганизми, които попадайки във влагалището могат да причинят множество инфекции.

Най-доброто бельо е мекото памучно.

4. При спане 

Модерната жена свикна да спи с пижама, защото така се чувства много по-комфортно, но лекарите отричат пижамите, защото  през нощта половите органи се спарват, не могат да дишат.

Най-правилно е да се спи без бельо и с нощница.

5. При почистване

Ако след ходене до тоалетна по голяма нужда използвате тоалетна хартия, трябва да се почиствате от ануса навън, а не от ануса напред към клитора, защото ще се заразите с микроби.

6. При ходене до тоалетната трябва да миете ръцете си два пъти

За съжаление все още много жени не мият ръцете си след излизане от тоалетната. Но правилно е да измиете своите ръце преди да влезете в тоалетната и след като излезете.

Преди влизане премахвате всички микроби и мръсотии, които са полепнали по ръцете ви от пътуване в градския транспорт, пипане на обществените врати, пипане на пари и други.

Трябва с чисти ръце да свалите своето бельо за ходене при нужда, особено ако жената е в месечен цикъл и трябва да смени тампона или превръзката си.

Пипайки с мръсни ръце чистия тампон (махане на обвивката и опъването на конеца) вие директно вкарвате във влагалището мръсотия и зарази.

След излизане от тоалетната измивате ръцете си отново, този път, за да махнете мръсотията следствие на вашите физиологични нужди.

7. При секс

Използването на презерватив е жизнено важно, дори и да имате постоянен партньор или да вземате противозачатъчни.

За момента само кондомите могат да предпазват от инфекции, гъбички и други болести, да не говорим за СПИН.

Това е важно и когато правите анален секс. Много двойки, под въздействие на страст и хормони, не си дават сметка, че след като са направили анален сеанс, а непосредствено след него влагалищен, цялата мръсотия от дебелото черво влиза директно във влагалището.

Не позволявайте вашия партньор да слага кондома с мръсни ръце, защото  заразите ще ви навредят.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *