Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Овладейте дишането през устата с лесни упражнения

Най-често дишането през устата се среща при децата

Adult Hands holding a sweet Baby . Дишането през устата създава предпоставка за чести инфекции на горните дихателни пътища. Имунната система при децата не е достатъчно силна, и затова попадналите в устата болестотворни агенти лесно навлизат в дихателната система, където бързо се размножават.

Когато се диша през устата това причинява не само инфекции на горните дихателни пътища, но и алергии. Дишането през устата дори не е пълноценно. При него се поема по-малко въздух и организмът получава по-малко кислород. Дишането през устата изкривява зъбите и те стават по-грозни и по-уязвими на кариес. Правилно е да се диша през носа, което осигурява защита срещу болести в резултат на филтрирането, затоплянето и овлажняването на въздуха.

Може ли сами да се справите с дишането през устата? Ако детето е малко, бибероната не е решение. Преди да започнете каквито и да е терапии и упражнения е най-добре да се консултирате с лекар, но нищо не пречи да си помогнете и сами. Лекарят най-вероятно ще препоръча упражнения и ще даде инструкции за провеждането им в домашна обстановка.

Четенето на глас е полезно за укрепване на мускулатурата на носа, устата и носоглътката.

Едно от лесните упражнения е детето да се изправи, да гледа напред и с палеца на дясната си ръка да запуши дясната ноздра, като бавно и плавно вдишва през лявата. Следва същото с лявата ръка и лявата ноздра.

Преди да легне да спи, нека детето направи гаргара с топла вода. С всяка поета глътка се произнася звукът „а“, след това – „о“ и водата се изплюва. Един сеанс на лечебната гаргара трае, докато водата в чашата свърши.

В сутрешната гимнастика включете упражнения с наклони на тялото напред, назад, наляво и надясно. Те подобряват дихателните функции на дробовете и развиват мускулите на корема и диафрагмата.

Закалявайте горните дихателни пътища. Това се постига с редовно пиене на топла вода, като постепенно понижавате температурата й. При първата процедура дайте на детето топла вода, към която то е привикнало. На всеки 5-7 дни понижавайте температурата с 4 градуса. Целта е да се стигне до минимални стойности, но все пак поносими за детето. Процедурите трябва да се провеждат всекидневно по едно и също време.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *