Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Езикът издава дали човек е болен и от какво

Чували сте, че когато човек е болен от настинка, неговият  език става бял. Това е реален признак, че трябва да се лекувате. Но има и други индикации по езика, които говорят за болести

Цялото човешко тяло е индикатор, че нещо се случва в организма – схванати кости и стави, когато не страдате от артрити; изпръхнали устни, слабост в мускулите; отчаян вид; влажни очи  и други.

Наред с тях, езикът показва следните заболявания:

1. Червен връх

Ако върхът на вашия език е силно зачервен, а не розов, както би следвало да бъде в нормално състояние, това показва сърдечни проблеми.

ezik
Езикът показва дали сме болни и от какво

2. Жълти налепи по езика

Ако забележите, че по вашия нормално розов език се появят някакви по-светло или по-тъмно жълти налепи, това е сигнал, че вашият черен дроб страда.

3. Налепи в основата на вашия език

Ако откриете, че са се  образували белезникави или жълтави налепи в основата на езика – към гърлото, това е сигнал, че нещо нередно става със стомаха или с бъбреците ви, писаха във Фрамар.

4.  Език нацепен

Ако забележите, че вашият език вече е не гладък, а по него са се образували бразди и цепнатини, направете си изследвания на ендокринната система и на кръвта.

5. Изсъхнал език

Ако усещате, че вашият език започне да пресъхва, не подминавайте симптомите с лека ръка – вероятно имате някаква вътрешна инфекция.

6. Посинял език

Ако езикът става син, това означава, че организмът получава достатъчно количество кислород.

Възможно е да развиете  бронхиални или  белодробни заболявания.

7.  Език с червени петна

Червени петна по повърхността на езика се появяват, когато човек проявява непоносимост към храни  или към лекарства.

8. Ако не можете да различите вкуса на храната или напитката

Загубената чувствителност на вкусовите рецептори загатва за заболявания на вашата нервна система, страдате от хроничен стрес и от депресия.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *