Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ДИОКЕТ / DIOKET

Съдържа диосмин, повидон, микрокристална целулоза, царевично нишесте, магнезиев стеарат

Предназначение

dioketДИОКЕТ е венотоник и вазопротектор –т.е. лекарствен продукт, който подобрява тонуса и еластичността на кръвоносните съдове и ги предпазва от спукване и разкъсване. Препаратът се препоръчва при венозна недостатъчност, разширени вени, начална форма на декубитални рани и остри състояния при хемороиди. Подходящ е при тежест в долните крайници и синдром уморени крака.

Как се приема

Таблетките ДИОКЕТ се поглъщат цели, с вода. Дозировката и продължителността на приема се определят от лекар в зависимост от заболяването.

При проблеми с вените обикновено се взема една таблетка дневно сутрин, на гладно.

При остри състояния, свързани с хемороиди – две или три таблетки дневно, по време на хранене. Не се препоръчва превишаване на дневните дози.

Възможни нежелани ефекти

Този продукт се приема добре и рядко се проявява негативни странични ефекти. В отделни случаи е възможно да се наблюдават признаци на свръхчувствителност от рода на обриви и отоци. Има данни за единично повлияване върху стомашно-чревния тракт с оплаквания от дискомфорт, гадене или диария. Тези симптоми са преходни и организмът бързо се адаптира към продукта.

Ако все пак има обезпокоителни симптоми и те могат да се свържат с приема на ДИОКЕТ, е наложителна консултация с лекуващия.

Кога НЕ БИВА да се приема

ДИОКЕТ не бива да се приема при свръхчувствителност към активния компонент диосмин или някое от помощните вещества.

Лечение с ДИОКЕТ и кърмене са несъвместими. Не използвайте по време на бременност, ако не е крайно необходимо и препоръчано от лекар.

При хемороиди ДИОКЕТ не следва да се прилага повече от 15 дни. Ако проблемното състояние не се подобри, трябва да се продължи с диагностиката и да се изясни по-точно същността на проблема и начините за терапията му.

При използване за проблемни вени е необходима лекарска преценка на ефективността на продукта. Това се прави 15 дни след началото на лечението, за да се прецени дали то да продължи със същия препарат.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма данни за взаимодействия с негативен характер. Въпреки това лекуващият следва да бъде информиран от пациента за лектарства, които е приемал или продължава да приема паралелно с лечението с ДИОКЕТ.

Усреднена цена в аптеките – 24 лв за опаковка от 30 таблетки х 600 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *