Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

БРОМХЕКСИН / BROMHEXINE

Съдържа бромхексин хидрохлорид, винена киселина , метил парахидроксибензоат, сорбитол, лимонова есенция, вода

Предназначение

BromhexineБРОМХЕКСИН сироп се препоръчва при остри и хронични състояния на дихателните пътища. Благодарение на активната му съставка – бромхексин хидрохлорид, образуваният при възпалението гъст, жилав секрет се втечнява и отделя по-лесно, дишането се облекчава и се насърчават оздравителните процеси.

Медикаментът се предлага и под формата на таблетки, капки и инжекционен разтвор.

Как се приема

БРОМХЕКСИН сироп е подходящ за деца над две години и за възрастни. Дозировката и продължителността на приема се определят от лекуващия в зависимост от здравословния проблем и състоянието на потребителя.

Ако няма специални указания, деца над 12 години и възрастни могат да приемат три пъти дневно по 10 мл от сиропа. Дозата за деца от 6 до 12 години е 5 мл три пъти дневно, а за деца от 2 до 6 години – 3х2.5 мл.

Лечението с този продукт обикновено дава резултат при 8-10-дневен прием. По лекарска препоръка пациентите с хронични заболявания могат да приемат БРОМХЕКСИН сироп до няколко седмици.

Възможни нежелани ефекти

БРОМХЕКСИН сироп е популярен, изпитан лекарствен продукт, който рядко дава странични ефекти и по правило повечето от тях са преходни. Информацията за нежелани ефекти най-често съдържа бележки за реакции на свръхчувствителност като кожни обриви, гадене и повръщане. Ако такива симптоми могат да се свържат с приема на лекарството, ако степента им се усилва вместо да се редуцира – приемът трябва да се спре и да се потърси лекарска консултация.

Кога НЕ БИВА да се приема

БРОМХЕКСИН сироп не се прилага, ако е известна свръхчувствителност към някоя от съставките.
Този медикамент не е подходящ за деца под двегодишна възраст.
Медикаментът не се препоръчва за бременни и кърмачки.
Пациенти със заболявания на черния дроб и бъбреците следва да се консултират със специалист, преди да предприемат лечение с БРОМХЕКСИН.

Взаимодействие с други медикаменти

БРОМХЕКСИН може да въздейства върху някои медикаменти, които се прилагат при лечението на заболявания на дихателната система. Антибиотиците от типа на еритромицин, доксициклин или цефуроксим увеличават концентрацията си в тъканта на белия дроб и действието им е по-ефективно.

БРОМХЕКСИН сироп може да се използва паралелно с бронходилататори или продукти за инхалации, включително формите на същия медикамент.

Медикаментът не бива да се приема едновременно с лекарства, които потискат кашличния рефлекс – това създава риск от задържане на секрети в дихателната система и тежки усложнения.

________

Усреднена цена в аптеките – 3 лв

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *