Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Какво ще се случи, ако не сте се изхождали в продължение на седмици?

В действителност, това е ужасно изпитание, при което се получава подуване на корема, спазми и болки в гърба. 

ConstipationВажно е да запомните едно – не чакайте повече от три дни без да сте се изхождали, а вземете мерки навреме.

След като запекът продължи известно време, резултатът може да бъде фекално задръстване. По същество, това означава, че голяма буца суха, твърда маса е останала в ректума. Проблемът е сериозен, тъй като всички отрови и токсини, които нормално биха били отстранени и отмити с изпражненията, остават в тялото ви. С една дума се получава замърсяване в организма.

В повечето случаи проблемът се отстранява с поставяне на свещичка в ануса или се прави клизма. В редки случаи се налага оперативно премахване на запечената буца.

След като непосредственият проблем е решен, остава да научите как се предотвратява такъв запек занапред.

Изхождането е процес, при който тялото се освобождава от отпадъци чрез своята ефективна канализационна система. За колко време ще се получи преработването и изхвърлянето на изпражненията е строго индивидуално. Някои хора, например, имат само три изхождания на седмица, докато други имат три всеки ден.

Запекът, независимо дали е краткосрочен или дългосрочен, е знак, че нещо не е наред. Това може да бъде просто проблем с избора ви на храни, но може да бъде и по-сложен здравен проблем. Разбира се, че трябва да отидете на лекар, ако не знаете причината за често получаване на запек. Това може да бъде нарушен метаболизъм вследствие недостиг на хормони на щитовидната жлеза и да се установи след специални изследвания.

Хората, които седят твърде много или не се упражняват достатъчно са предразположени към лек запек, но в повечето случаи това не се превръща в проблем.

Някои лекарства е вероятно да предизвикат запек. Наркотични болкоуспокояващи лекарства, както и антихолинергици, които лекуват хронична обструктивна белодробна болест.

И накрая, хората, които имат увредени нерви, свързани с мускулите на червата може да развиват хроничен запек.

За много хора правилното хранене е ключът към избягване на запек. Когато се съмнявате, изберете храни богати на влакнини (фибри) и баластни вещества!

 

 

Профилактични съвети срещу запек (обстипация)

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *