Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Безценните ползи на рибеното масло за вашето здраве

Рибеното масло е изключително полезно за здравето ни и снабдява организма си ни с безценни вещества

Рибеното масло е изключително полезно за здравето ни и снабдява организма си ни с безценни вещества. Но знаем ли какво всъщност представлява то?

Рибеното масло е вид мастна киселина, която се извлича от черния дроб или тъканите на рибите. Тази киселина е изключително богата на Омега-3 мастни киселини, сред които Ейкозапентаеновата киселина (ЕРА) и Докозахексаеновата киселина (DHA), разкри сайтът Днес +.

За хора, които консумират често риба, допълнителният прием на рибеното масло не е необходимо, тъй като те си го набавят с рибното си меню. Но за останалите, които си хапват по-рядко от веднъж седмично риба, е препоръчително да приемат рибено масло във вид на капсули.

ribeno-maslo
Полезно рибено масло

Рибеното масло е изключително богата на ценни вещества, които поддържат в норми нивата на холестерола ни. Експерти по здравословно хранене съветват, че приемането до пет капсули от рибеното масло на ден може да нормализира концентрацията на триглицеридите в човешкия организъм.

Желателно е рибеното масло да се комбинира с пресни плодове и зеленчуци, като този режим видимо ще подобри състоянието на тялото ви, ще помогне да се разделите с излишните килограми, а кожата ви ще засияе.

ribeno-maslo
С рибено масло ще бъдете много по-здрави

Рибеното масло спомага за поддържане на нивата на костната маса и плътност на костите. Затова и тази хранителна добавка може да повлияе благотворно в битката с остеопорозата и други костни заболявания.

Освен чисто физически, ползите от консумирането на рибено масло могат да бъдат проявени и в емоционален план. Редовният прием на безценното рибено масло могат успешно да повлияят на настроението ни, регулират стреса, помагат ни да овладеем напрежението и премахват чувството на тревожност и нервност.

Доказано е, че рибеното масло е в пряка връзка с повишаването на хормона на щастието, както е по-известен хормонът серотонин.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *