ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

С глог се гони рак и се сваля холестерина

Ако искате да се предпазите от рак, пийте често чай от глог

 

глог

Тази билка има плодове, богати на микроелемента селен, който притежава противоракови свойства и повишава имунитета на организма, и на сорбит – заменител на захарта за болните от диабет.

Освен това малките червени плодчета на глога съдържат повече витамин С дори и от портокалите. В тях в достатъчно количество (за лечебни и профилактични цели) са представени каротин и пектинови вещества.

Ето само кратък списък на състоянията, при които помага рецептата за настойка от глог,която ще може да прочетете в края на статията.

  • Плодовете на глога снемат главоболие.
  • Помага при безсъние
  • намалява кръвното налягане
  • лекува сърдечносъдови заболявания.

Лечебна настойка от цветовете на глог: 1 с.л. цветове от глог се заливат с 200 мл (1 ч.ч.) гореща преварена вода и се нагряват на водна баня (под капак) за 15 минути. Охлажда се и се прецежда. Обемът на получената настойка се долива с преварена вода до 200 мл. Пие се по една-две глътки 2-3 пъти дневно 30 мин. преди хранене.

Цветовете на глога се събират в началото на цъфтежа, когато част от тях все още са пъпки. Да не се берат рано сутрин или след дъжд. Не по-късно от 2 часа след брането се разстилат на тънък слой върху
памучен плат или хартия и се сушат на сянка или в добре проветриво помещение. Могат да се сушат и във фурната при температура не повече от 40°С. Срок на годност – до две години.

Ето още една рецепта с глог,която ще заздрави сърцето и нервите.

Настойката се приготвя така: 1 с.л. наситнени плодове от глог, щипка сухи корени от валериана, супена лъжица стрита, суха мащерка и още толкова маточна се заливат с един литър вряла вода. Стои 30 минути,прецежда се и се пие по една чаша вечер. Ако има сърцебиене и безпокойство от тази отвара се пие и на обед. Прави се на всеки два дни,като може да се подслажда с мед за по-добър вкус.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *