Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

МУКОНАЗАЛ ПЛЮС / MUCONASAL PLUS

Съдържа трамазолин хидрохлорид, монохидрат на лимонената киселина, натриев хидроксид, бензалкониев хлорид, хипромелоза, повидон, глицерол 85%, магнезиев сулфат хептахидрат, магнезиев хлорид хексахидрат, калциев хлорид дихидрат, натриев хидроген карбонат, натриев хлорид, цинеол, левоментол, гроздов камфор, вода

Предназначение

mukoМУКОНАЗАЛ ПЛЮС е спрей-форма за лечение на хрема и запушен нос при настинки и вирусни инфекции. Приложението му предизвиква свиване на кръвоносните съдове в носната кухина, което съдейства за намаляване на отока и успокояване на лигавицата. Чрез продукта се постига облекчаване на неприятната симптоматика и по-лесно дишане, както и намаляване на отделяните секрети. Действието на лекарственото средство продължава до 10 часа.

Как се приема

МУКОНАЗАЛ ПЛЮС се използва чрез директно впръскване в ноздрите. Преди използването на спрей-ампулата следва да се прочетат указанията за това от лекарствената листовка. Продуктът е за индивидуална употреба, не трябва да се преотстъпва или да се използва чужд.

Впръскването е еднократно за всяка ноздра, след което се вдишва през носа. Тази процедура може да се извършва до 4 пъти дневно. Лечението с МУКОНАЗАЛ ПЛЮС обикновено продължава 5-7 дни. По-продължително приложение може да има само по лекарско указание.

Посочените стандартни дозировки не бива да се променят поради опасност от предозиране. Симптомите на предозирането засягат дейността на сърдечно-съдовата и централната нервна система. Съобщавано е за случаи на тахикардия, забавен сърдечен ритъм, колебания на кръвното налягане, състояния на превъзбуда и припадъци, шок. Особено чувствителни към предозирането са пациентите деца. В някои случаи интоксикацията се проявява чрез тревожност и халюцинации, дихателни проблеми, гадене, разширяване на зениците. При неволно превишаване на дозата се препоръчва бърза промивка на носната кухина с вода, а при проява на по-сериозни симптоми трябва да се търси медицинска помощ.

Възможни нежелани ефекти

Приложението на този медикамент може да предизвика алергични реакции – обриви, сърбеж, засилване отока на лигавицата.

Има информация за потребителски оплаквания от главоболие и сънливост, замайване, безсъние и халюцинации. Тези симптоми са характерни за ситуациите с предозиране на продукта.

В отделни случаи лечението с МУКОНАЗАЛ ПЛЮС може да предизвика сърдечни смущения, покачване или спад на артериалното налягане, отклонения от нормалния сърдечен ритъм.

По-често е споделяно за пресъхване и парене в носа или прекомерно отделяне на секрети, кървене, мъчително кихане.

Лечението с МУКОНАЗАЛ ПЛЮС може да има остатъчен ефект, като причини оток на лигавицата поради реактивен приток на кръв.

Има и случаи на стомашно-чревен дискомфорт и гадене.

Кога НЕ БИВА да се приема

МУКОНАЗАЛ ПЛЮС не е подходящ за деца под 6-годишна възраст.

Не се препоръчва употребата на лекарството от пациенти, които са алергични към някой от компонентите.

Да не се използва при сух ринит или след черепно-мозъчна операция през носната кухина.

Продуктът не е подходящ в случаи на глаукома, хипертрофия на простатата и порфирия.

Лекарството не трябва да се използва от бременни през първия триместър, а в останалата част на бременността – само по лекарско указание. При същите условия се допуска използването и от кърмачки.

Възможни лекарствени взаимодействия

Комбинирането на тези капки за нос с други лекарствени продукти задължително се обсъжда с лекуващия. Паралелният прием с антидепресанти или медикаменти за понижаване на артериалното налягане може да провокира хипертония.

__

Усреднена цена в аптеките – 7 лв за флакон от 10 мл

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *