Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Проф. Рон Еклес разгада защо след като краката изстинат, човек се разболява

Знанието, което проф. Рон Еклес даде на хората трябва да се знае от всички, за да се пазим и да бъдем здрави, защото когато краката изстинат, човек се разболява

Вероятно сте чували от вашите възрастни баби или прабаби, които все повтарят да не ходите боси, защото ще ви изстинат краката и вие ще се разболеете.

Бабите дават съвети на база наблюденията от ежедневието, но проф.   Рон Еклес (Professor Ronald Eccles от Cardiff Universityдаде напълно разумно научно обяснение на въпросната здравословна зависимост.

nastinka
Проф. Рон  Еклес и причината за настинка

В продължение на много години проф. Рон Еклес изучава тези проблеми и вече е открил правилния отговор.

Причината човек да се разболее, когато краката му изстинат се крие в понижената температура на краката.

Когато краката изстинат, кръвоносните съдове се свиват и кръвоснабдяването не може да бъде толкова силно, колкото при нормални обстоятелства.

Когато нямаме добро кръвоснабдяване, клетките в кръвта, които играят роля на защитници на човешкия организъм, не могат да достигнат до рисковите места в тялото – носа и устата.

Затова при настинка човек получава хрема и болно гърло, защото по тяхната лигавица са налепнали микроби, а срещу тях няма адекватна защита.

За да се предпазите от подобни неприятни моменти, просто носете дебели чорапи и никога не позволявайте вашите крака да изстиват.

Ако ви се случи краката ви да бъдат мокри, защото ви е навалял дъжд или ботушите  ви са пропуснали вода, трябва по най-бързия начин да ги напарите с гореща вода, за да се стоплят и кръвта да се раздвижи.

Друг важен орган, за който трябва да бъде пазен в студеното време е носът.

Студът позволява на микробите и вирусите да бъдат активни. Те полепват не само по лигавицата в носа, но и по косъмчетата, които се намират там, писаха в dailymail.co.uk. Там могат да вегитират известно време, преди да навлязат навътре.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *