ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Какви са причините за мъжкото безплодие?

Отклоненията в анализа на спермата се дължат на различни причини

 

безплодие

В някои случаи тестисите на мъжа по рождение са неправилно спуснати от коремната кухина, където се развиват първоначално, към торбичките. В други случаи мъжът е роден с един тестис вместо с два, както е нормално. Размерът на тестисите може да е по-малък от нормалния. Инфекциозни заболявания като заушка и наранявания от миналото могат да окажат влияние върху функционирането на тестисите. Наличието на прекалено големи вени (варикоцел) в тестисите може да повиши температурата, което намалява броя на сперматозоидите. Контакт с отровни вещества, употреба на наркотици, големи количества алкохол, анаболни стероиди и някои лекарства, диабет, проблеми с щитовидната жлеза, както и други смущения в жлезите с вътрешна секреция оказват пряко влияние върху сперматозоидите (сперматогенезата).

Органичните разтворители, с които мъжете работят, са вероятна причина за малкия брой сперматозоиди. Тук става дума за професионални печатари, художници и бояджии. Проблеми в мъжката анатомия може да станат причина спермата да се изхвърля не от половия член, а в пикочния мехур (ретроградна еакулация). Преболедувани инфекциозни заболявания също могат да са причина за смущения в еякулацията.

Учените продължават да търсят причините за мъжкото безплодие. Според тях липсата на определен протеин не позволява образуването на структурата на главичката на сперматозоида, която съдържа ензимите, необходими за проникване в яйцеклетката и зачеването. Това откритие може да доведе до по-нататъшно изучаване на молекулярно-химичната основа на мъжката стерилност.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *