Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Вредните бактерии са там, където най-малко очаквате да бъдат

Знаете ли, че е по-добре да държите четката си за зъби в кухнята, отколкото в банята?

кърпи Доказано е, че в банята има много повече микроби, отколкото в кухнята, и ако четките за зъби са на открито, а не в шкаф, то те буквално ще попият много голяма част от болестотворните бацили.

Дъската за рязане е истински развъдник на малки и не чак толкова безопасни бактерии. Затова напоследък се предлагат стъклени дъски, които се почистват много по-добре.

Поставките за ножове, уплътненията на блендера, на пералнята и на хладилника са истински инкубатор на неприятни болести като салмонела, например.

Хавлиените кърпи, с които подсушаваме ръцете, косата и тялото, известно време остават влажни след използването. Това е предпоставка за развитието на бактерии, причиняващи различни инфекции, предупреждават експерти от Университета в Аризона.

При изследване американските учени са установили в 25% от кърпите наличие на бактерията ешерихия коли, виновна за куп заболявания. Те обръщат особено внимание на хигиената на ръцете, тъй като чрез докосване на храната, лицето, устата можем да пренесем патогени.

Ръководителят на проучването – микробиологът проф. д-р Чарлз Гърб, съветва да перем хавлиените кърпи за ръце най-малко веднъж седмично при 90 градуса. По възможност е добре да се използва избелващ препарат.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *