Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФЕМАРА / FEMARA

Активното вещество във ФЕМАРА е летрозол

ФЕМАРА се използва при лечение на рак!
ФЕМАРА се използва при лечение на рак!

Предназначение

ФЕМАРА се продава в аптечната мрежа под формата на филмирани таблетки с наситено жълт цвят и се предписва при няколко основни състояния:

–          при провеждането на адювантна терапия при жени в постменопауза, които са с доказан инвазивен рак на гърдата, положителен към хормонални рецептори, в начален стадий;

–          при жени, които са с положителен към хормонални рецептори инвазивен рак на гърдата, които са преминали през лечение с тамоксифен за период по-дълъг от 5 години;

–          при жени в менопауза, при които се провежда терапия от първа линия срещу позитивен към хормонални рецептори авансирал рак на гърдата;

–          за лечение на авансирал рак на гърдата – след установяване на рецидив или прогресия на болестта, при жени, които са с естествен или изкуствено създаден постменопаузален ендокринен статус.

Важно е да се има предвид, че НЕ е установен ефект от терапия с ФЕМАРА при жени, които страдат от негативен за хормонални рецептори рак на гърдата.

Как се приема

При жени на средна или напреднала възраст се прилага лечение с ФЕМАРА, като се приема една таблетка от 2,5 mg веднъж дневно.

Продуктът се приема с или без храна перорално. Веднага след установяване на обстоятелството, че е пропусната доза, пациентът би следвало да приеме таблетката. Ако времето за прием на следващата таблетка е в рамките на 2 – 3 часа, пациентът приема само редовната таблетка и продължава лечението по схема.

Максималната дневна доза от 2,5 mg не бива да се надвишава.

При жени, при които се лекува авансирал или рак на гърдата с метастази, приемът на ФЕМАРА продължава дотогава, докато се установи прогресия на раковото образувание.

Ако с ФЕМАРА се провежда адювантна или разширена адювантна терапия, то тогава приемът на продукта трябва да продължи най-малко 5 години или до установяване на рецидив на тумора.

Ако с ФЕМАРА се провежда неадювантна терапия, то приемът на продукта е с продължителност от 4 до 8 месеца или до постигане на оптимална туморна редукция.

Възможни нежелани ефекти

Преобладаващата част от нежеланите реакции, установени при пациенти, които се лекуват с ФЕМАРА, се проявяват през първите няколко седмици от курса на лечение.

Като най-чести странични ефекти се посочват появата на топли вълни, бърза умора, повишено потене и гадене.

Кога НЕ БИВА да се приема

ФЕМАРА не бива да се приема от деца и девойки, тъй като не е установена безопасността при използване на продукта под 17-годишна възраст.

При бременност и кърмене ФЕМАРА не бива да се предписва и приема.

Същото важи и при състояния на чувствителност към някое от активните вещества, описани в упътването.

Взаимодействие с други медикаменти

Приемът на ФЕМАРА трябва да става след изрично лекарско предписание, като специалистът е този, които ще прецени възможното взаимодействие с други продукти, приемани от пациента.

________

Усреднена цена в аптеките – 101.10 лв за опаковка от 30 таблетки

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *