ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

РИНИТАЛ / RHINITAL

Съдържа хомеопатичните съставки Luna operculata, Galphimia glauca, Cardiospermum, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат и пшенично нишесте

Предназначение

rhinitalРИНИТАЛ е хомеопатичен лекарствен продукт, който се препоръчва при инфекции на горните дихателни пътища, сенна хрема и целогодишен алергичен ринит.

Растителните съставки Galphimia glauca и Luna operculata съдействат за отслабване на кихането и помагат за освобождаването на запушен нос. Намаляват сърбежа и паренето в носа, гърлото и очите, редуцират количеството на отделяните секрети. Cardiospermum въздейства върху състоянието, като овладява възпалителните процеси.

Прилагането на РИНИТАЛ чувствително подобрява кондицията при алергични хреми. Препоръчва се при сенна хрема прилагането му да започне профилактично, още преди да се появят очакваните календарни пристъпи на полинозата.

Как се приема

РИНИТАЛ е предназначен за продължителна употреба. Таблетките се оставят да се разтопят в устата; приемът е половин час преди или след хранене. Ако пациентът е дете, таблетките може да се разтворят в малко вода.

Дозировките се определят от лекар хомеопат в зависимост от възрастта и състоянието на пациента.

Възрастни и деца над 12 години могат при остри състояния да вземат по една таблетка на час, но не повече от 12 за ден. След преодоляване на острата фаза приемът се разрежда до 1-2 таблетки три пъти дневно.

Деца от 5 до 12 години приемат при остри състояния по една таблетка на два часа, но не повече от 8 за ден. За продължителна поддържаща терапия приемът е 3х1 таблетки дневно.

За профилактика на сенна хрема – 3х1 таблетка дневно, като се започва 2-3 седмици преди началото на възможните прояви по календар.

Деца под петгодишна възраст приемат този продукт само по лекарска препоръка.

Възможни нежелани ефекти

В началото на лечението с РИНИТАЛ са възможни преходни реакции, свързани с дразнения на стомашно-чревния тракт. Ако те се проявяват продължително и се усилват, приемът на продукта се спира и проблемът се обсъжда с лекуващия.

Възможни са реакции на непоносимост при алергия към някоя съставките – зачервяване и обриви по кожата. При подобни симптоми лечението с РИНИТАЛ се прекратява.

Кога НЕ БИВА да се приема

РИНИТАЛ не бива да се предлага на пациенти с алергия към някой от лекарствените компоненти.

Бременни и кърмачки могат да се лекуват с РИНИТАЛ само след стриктна преценка на лекар.

Взаимодействие с други медикаменти

Няма данни за лекарствени влияния, които се отразяват негативно на пациента.

________

Усреднена цена в аптеките – 11.20 лв за опаковка от 100 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *