Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сокове, които разболяват от рак

Плодовите сокове в пластмасова опаковка могат да съдържат химикал, който провокира ракови заболявания. Това се отнася и за най-утвърдените марки производители.

juice1Не се доверявайте на марката, когато решавате да си купите такъв продукт, предупреждават учени от Държавния университет в Копенхаген. При свои изследвания те са открили дори в детски сокчета опасно високо съдържание на антимон. Това вещество е в състояние да влияе негативно на здравето и да провокира злокачествени процеси, отбелязват от medikforum.ru. Специалистите смятат, че антимонът се отделя от пластмасовата бутилка, а за това активен принос има лимоновата киселина от съдържащия се в опаковката сок.

Обобщенията са направени след изследвания на образци от сокове, произведени в Дания, Шотландия и Гърция. Опитите са направени със сокове от боровинки, малини и вишни. Всички тези сокове имат високо съдържание на лимонова киселина.

Версията, че отровният антимон се отделя от опаковката, се доказва косвено и от друго изследване. За него са били проверени образци от бутилирана минерална вода от различни марки. Оказало се, че водата в тези бутилки също съдържа антимон, макар и в по-малки дози. Обяснението е в неутралния състав – минерална вода, докато при соковете нещата са усложнени от плодовите киселини.

Специалистите не спестяват информацията, че антимонът може да предизвика проблеми със сърцето и белите дробове. Освен това е възможно да се натрупва в щитовидната жлеза, като причинява отклонения във функциите й. Във високи дози антимонът е смъртоносен. Доза от 100 мг убива възрастен човек, а за децата са достатъчни 49 мг.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *