ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

НАЗОДРЕН / NASODREN

Съдържа лиофилизиран екстракт от грудки на дива циклама (Cyclamen eurapeum L)

Предназначение

nasodrwnНАЗОДРЕН спрей е лекарствено средство за приложение при заболяване на носната кухина, синусите и средното ухо. Ефективен при остри и хронични риносинузити, при синузити от всеки вид с или без загнояване, при синузит с усложнения към средното ухо, очни инфекции или общи инфекции с изходна база от синусите. При гноен процес, очни усложнения или температура се прилага в комбинация с антибиотик.

НАЗОДРЕН се използва също при постоперативна терапия след интервенции в носа или синусите.

НАЗОДРЕН е разработен на основата на билков компонент, използват в народната медицина в много страни. Рецепти за лечение на синузит със сок от грудките на ботурче (дива циклама) има и в наследството на баба Ванга.

Как се приема

НАЗОДРЕН спрей се приготвя непосредствено преди употреба, като лиофилизираният екстракт от растението се смесва с пречистена вода в специален флакон. Разтърсва се енергично и се правят 1-2 пробни изпръсквания във въздуха.

Впръскването във всяка ноздра се прави само веднъж на ден или веднъж на два дни според указанията на лекуващия. Процедурата се извършва около два часа преди лягане вечер. Подобряването на симптоматиката може да се очаква около петия ден, като се чувства намаляване на главоболието и подобряване на общото състояние. За да има ефект, лечението трябва да продължи от 7 до 10 дни. При по-тежки случаи то може да бъде удължено до 16 дни. 16 дни е и срокът на годност на лекарството след смесването на двата компонента.

НАЗОДРЕН въздейства върху лигавиците на носа чрез съставните си компоненти – сапонини. След прилагането на медикамента се усеща боцкане и затопляне, локално дразнене, което предизвиква кихане и обилно отделяне на секрети. То е изключително интензивно в продължение на около два часа – през това време синусите се прочистват от събраните секрети и гной и започва оздравителен процес.

ВНИМАНИЕ! При впръскването на НАЗОДРЕН не трябва да се вдишва. Разтворът не бива да попада в очите!

Възможни нежелани ефекти

Възможно е при приложение на НАЗОДРЕН да почувствате по-силно парене, което е резултат от впръскване на по-висока доза. В този случай се препоръчва назална промивка и гаргара с топла вода.

Не бива да се притеснявате, ако отделяният секрет има розов цвят – това е преходно състояние. Ако обаче обилното отделяне на секрети и слюнка продължи повече от два часа, потърсете медицинска помощ.

При алергия към растителни компоненти от циклама, иглика или други от семейство “игликови”, са възможни отоци на очите, носната лигавица или лицето.

Кога НЕ БИВА да се приема

НАЗОДРЕН не се прилага при алергия към растението и продукти, които го съдържат.

Този продукт не се препоръчва на бременни и кърмачки; те биха могли да го използват единствено по лекарска препоръка и под контрол.

Не е подходящ за деца под 5-годишна възраст.

Да не се шофира в продължение на два часа след впръсквания на НАЗОДРЕН!

Продуктът е противопоказен при полипи в носа или синусите.

Взаимодействие с други медикаменти

Ако пациентът е на терапия с други медикаменти при започване на лечението с НАЗОДРЕН, лекуващият трябва да прецени безопасното им съчетаване. Препоръчва се два часа след прилагането на назалния спрей да не бъдат приемани други медикаменти, особено други назални продукти.
Лекуващият следва да прецени дали е възможна паралелна употреба на НАЗОДРЕН и антикоагуланти.

_________

Усреднена цена в аптеките – 34 лв, опаковка за един лечебен курс до 16 дни

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *