Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФЛАМЕКСИН / FLAMEXIN

Съдържа пироксикам, лактоза, кросповидон, натриев нишестен гликолат, колоиден безводен силиций, прежелатинизирано нишесте, магнезиев стеарат

Предназначение

flamФЛАМЕКСИН е лекарствен продукт от групата на нестероидните противовъзпалителни и антиревматични средства. Препоръчва се за овладяване на болка и възпалителни състояния при остеоартрит, ревматоиден артрит, след травми и операции, при болезнен цикъл. Действа успешно в случаи на мускулно-скелетни проблеми – бурсит, тендинит.

Как се приема

ФЛАМЕКСИН има стандартно приложение от една таблетка дневно под лекарски контрол. Желателно е при пациенти в напреднала възраст да се прецени рискът от странични ефекти; по-често се препоръчва прием на половин таблетка от медикамента. Поглъща се след хранене, с вода. Лечението с по-високи дози от 30 мг или за продължително време може да причини смущения във функционирането на стомашно-чревния тракт или да обостри симптоматиката на хронични страдания.

Възможни нежелани ефекти

При по-високи дози или продължителен прием ФЛАМЕКСИН може да причини стомашни дразнения, гадене, запек или диария, газове, влошаване на апетита. В редки случаи последицата може да е язва, допустимо е и кървене. Регистрирани са и единични случаи на панкреатит.

Продуктът може да провокира алергични реакции от рода на обрив, оток на ръцете и лицето, повишена светочувствителност на кожата. Има информация за главоболие и замайване, повръщане, дискомфорт, сънливост. Понякога настъпват промени в кръвните показатели. Епизодично е съобщавано за въздействие върху чернодробните функции и жълтеница – това е знак за спиране на приложението и консултация със специалист.

Макар и рядко, лечението с медикамента може да бъде последвано от негативни ефекти върху отделителната система – кръв в урината, смущения в отделянето на урина, бъбречна недостатъчност. След като приемът на ФЛАМЕКСИН се прекрати, тези признаци отзвучават. Други странични ефекти при лечението с продукта са зачервяване и лющене на кожата, прекомерно потене, безсъние и депресия, необяснимо отслабване, стоматит, косопад.

Кога НЕ БИВА да се приема

ФЛАМЕКСИН не се използва в случаи на алергия към някой от компонентите.

Медикаментът не се препоръчва на пациенти, които имат непоносимост към някои нестероидни противовъзпалителни средства и в резултат от приема им получават ринит, обриви или отоци.

Продуктът не е подходящ за деца.

Не се прилага при бременни и кърмачки.

При лечение с ФЛАМЕКСИН алкохолът е противопоказен.

Лечението с ФЛАМЕКСИН е противопоказно при тежки бъбречни или чернодробни увреждания, напреднали заболявания на стомашно-чревния тракт, сърдечна недостатъчност, хипертония и тежки кръвни страдания.

Взаимодействие с други медикаменти

Комбинирането на терапията с ФЛАМЕКСИН с други медикаменти може да причини взаимно усилване или отслабване на въздействията. ФЛАМЕКСИН  може да повлияе върху други нестероидни противовъзпалителни лекарства или ацетилсалицилова киселина, както и диуретици.

С действието на ФЛАМЕКСИН се свързва понижената ефективност на вътрематочни спирали. Продуктът не бива да се използва от жени с репродуктивни проблеми.

Да не се приема паралелно с антибактериални средства от хинолонов тип.

При съвместен прием с калиеви препарати може да причини наднормена концентрация на калия.

Лекуващият, който препоръчва този медикамент, трябва да разполага с пълна информация за други медикаменти, които пациентът е приемал или продължава да приема. Това ще позволи да бъде съставен индивидуален дневен график за прием, който осигурява буферно време за избягване на лекарствените взаимодействия.

Усреднена цена в аптеките – 6.50 лв за опаковка от 10 таблетки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *