Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ФЕНОЛИП / FENOLIP

ФЕНОЛИП съдържа лаурил макрогол глицериди, желатин, червен, черен и жълт железен оксид, титанов диоксид, макрогол, натриев нишестен гликолат тип А и индиготин.

ФЕНОЛИП се прилага при немедикаментозна терапия.
ФЕНОЛИП се прилага при немедикаментозна терапия.

 Предназначение

ФЕНОЛИП представлява твърда капсула със зелена капачка и оранжево тяло. Прилага се като съпътстваща терапия при прилагане на немедикаментозна терапия за лечение на тежка хипертриглицеридемия с или без ниски нива на HDL холестерола – хранителен режим, физически натоварвания или друг метод за намаляване на телесното тегло. Продуктът се прилага още при смесена хиперлипидемия при непоносимост към статин или при пациенти, при които рискът от сърдечно-съдови усложнения е висок.

Как се прилага

При възрастни ФЕНОЛИП се препоръчва по една капсула от 160 mg фенофибрат веднъж дневно, която капсула се приема еднократно.

Ако пациентът, на когото е назначено лечение с ФЕНОЛИП, страда от бъбречни заболявания, то дневната доза трябва да се намали. Препоръчителни са капсули, съдържащи максимално количество от 67 mg активно вещество. При деца дозата от 160 mg активно вещество не е препоръчителна.

 Възможни нежелани ефекти

При терапия с ФЕНОЛИП се наблюдават редки случаи на намален хемоглобин и левкоцити. По-често се срещат случаи на стомашни, чревни и храносмилателни нарушения, съпътствани от болка в корема, гадене, повръщане, диария. Нечести, но възможни са кожните раздразнения, водещи до появата на обриви, сърбеж и уртикария.

Кога не бива да се прилага

Приемът на ФЕНОЛИП е противопоказен при пациенти, които страдат от чернодробна недостатъчност, в това число чернодробна цироза. Не се прилага при бъбречна недостатъчност, при повишена чувствителност кън фенофибрат или към някое от останалите помощни вещества. При потвърдена реакция към фотоалергични или фототоксични вещества или към някое от спомагателните вещества също не се прилага ФЕНОЛИП. При панкреатит – остър или хроничен, както и при бременност и кърмене продуктът не се прилага.

 Взаимодействие с други медикаменти

При прием на перорални антиколагуланти трябва да се има предвид, че фенофибратът, който се съдържа в ФЕНОЛИП, може да намали ефекта от тях и да повиши риска от кръвотечение.

__

Усреднена цена в аптеките – 15.90 лева за 1 опаковка от 160 mg

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *