ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Това са най-добрите храни, които да ядете, когато сте болни

Най-добрият начин да се освободите от болест е да пиете много течности и да ядете храни за подсилване устойчивостта на организма. 

Ето и някои от най-добрите!

Супи

Без майтап! Една супа, приготвена с домашно пиле, зеленчуци и билки действително може да помогне за успокояване на настинка: Пилето съдържа аминокиселина, наречена цистеин, която помага да се втечни слузта в белите дробове. Горещият бульон спомага за запазването на носните проходи влажни, предотвратява дехидратацията и облекчава възпалението на гърлото.

Горещ чай

Топлите течности успокояват болките в гърлото и облекчават задръстванията. Пийте прясно сварен билков чай, който е богат на антиоксиданти, поддържащи имунната система.

Цитрусови плодове

Витамин С не може да лекува настинка, но той подпомага имунната ви система да се справи с болестта. Цитрусовите плодове може да не са панацея, но в мекия бял слой на кожата им се съдържат флавоноиди, които допринасят за стимулиране на имунната система и са чудесни за ускоряване на възстанвяването ви.

Плодови сокове

Да останете хидратирани, докато сте болни и имате кашлица, намалява слузта в дробовете и подпомага освобождаване от задръстванията.

Пикантни храни

Пикантни храни ​​са ефективни природни деконгестанти.  Яденето на люти чушки, уасаби или хрян може да помогне за облекчаване на симптомите на задръстванията.

Пикантните храни са добри при запушване на носа, но също могат да раздразнят стомаха ви. Стойте далеч от тях, ако изпитвате стомашно разстройство.

Когато става дума за стомшни проблеми, трябва да се храните с лесно смилаеми неща. Например:

Бисквити и сандвичи

Безсолни или леко солени бисквити и сандвичите с препечена филия са лесни за стомаха. Тези високо-нишестени храни може да помогнат за стабилизирането на храносмилането (което е особено полезно след повръщане).

Банани

Бананите са богати на калий, който често се изчерпва по време на пристъпи на изпотяване, повръщане или диария. Те са по-лесно смилаеми и помагат да наваксате изгубените електролити.

Джинджифил

Изследванията показват, че джинджифилът е невероятно ефективен при предотвратяване и успокояване на гадене и други стомашни заболявания (като запек, подуване на корема и повръщане). Пиенето на чай от джинджифил може да ви помогне да запазите хидратирано тялото си, като същевременно успокоява стомашните проблеми.

Храните, които трябва да избягвате

Това са храните, които могат да причинят дискомфорт на стомаха ви, ако имате гастрит или язва. Също така избягвайте храните, които съдържат много захар или мазнини, защото са трудносмилаеми.

 

 

Какво трябва да знаем за пробиотиците 4-то поколение?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *