Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как лекуваме алергията с рецепти от народната медицина?

Всички хора понякога кихат и понякога ги мъчи безпричинна хрема, на което не обръщат внимание.

alergia-1Но, мили хора, точно така се проявява алергията. За първи път за това заболяване се говори в миналия век. Австрийският педиатър К. Пирке дава описание на болестта и става основоположник на нейното име, което хората ползват и до днес.

Алергията винаги се проявява с неприятни симптоми и ако не я лекувате, то последствията могат да бъдат непредсказуеми. Затова е необходимо да знаете как се лекуват различните типове алергия, тъй като универсално лекарство за всички тях няма. Като начало за алергия може да имате следните симптоми:

–          Хрема и сълзене на очите;

–          Продължителна хрема – повече от седмица;

–          Повтаряща се регулярно суша кашлица през нощта.

Още не са измислени стопроцентови средства за лечение на заболяването. Но в повечето случаи се комбинират народни методи за лечение и съвременни препарати и лекарства. Въпросът за това как да лекуваме алергията е стоял пред хората още в древността. Те са използвали всякакви билки, например дафинови листа или кора от дъб. Сега сред населението е популярна хомеопатията.

Първото условие за лечение на алергията е да изключите алергените. Ако имате алергия от слънце – пазете се от слънцето. Ако имате хранителна алергия – избягвайте съответните храни. Но за всеки случай винаги трябва да имате в дома си средства против алергия.

Най-употребяваните лекарства са тези, които се мажат. Има подходящи медикаменти както за възрастни, така и за деца.

Безвредно и безобидно средство за лечение на алергия се смята мумиото. Ако имате кожен обрив, то природната смола 1 г се разтваря в 1 л топла вода. Възрастните пият по 100 мл сутрин веднъж на ден, деца от 1 до 3 години – по 50 мл, а деца от 4 до 7 г – по 70 мл. Въобще за децате трябва да имате в аптечката си както сироп, така и препарат за мазане, който е специален за деца. Ако детето има някаква алергия, лечението трябва да бъде предписано от специалист дерматолог.

 

Продължение…

 

 

 

Вече всеки втори човек е с алергия!

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *