ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Отново за вредата и ползата от аспирина

Американски учени коментираха за пореден път вредата и ползата от аспирина. Ново изследване излага данни за това как хората по цял свят в общи линии гълтат този медикамент, без да имат нужда от него.

asperСписание Journal of the American College of Cardiology публикува резултатите от въпросното изследване, информират от medikforum.ru. Според него 72% от хората, които гълтат аспирин, правят това неправилно. Повечето изобщо нямат нужда от аспирин и в същото време го приемат всекидневно. В повечето случаи това не е тяхна приумица, а се случва по препоръка на лекари.

“Абонатите” на дългосрочно приеман аспирин изобщо нямат представа какви странични ефекти може да има продължителната употреба на лекарството, считано за безобидно. При изследвания в предишни години е било установявано, че около 10-11% от лекуваните с аспирин хора всъщност не са имали причина да гълтат тези таблетки. Постепенно процентът на такива пациенти се увеличава, вместо да намалее след разкритията за възможните опасности от подобна терапия.

Всекидневният дългосрочен прием на аспирин е оправдан единствено в случаите, когато пациентът е в риск да се сблъска с проблеми поради тромби. Това на първо място са хората, преживели исхемичен инсулт или инфаркт. Постоянният прием на аспирин е оправдан и тогава, когато даден потребител не е преживял споменатите събития, но е в рискова група и би могъл да ги получи в рамките на предстоящите 10 години.

При всички случаи приемането на аспирин дълго време създава различни проблеми за стомашно-чревния тракт. Реална е опасността от вътрешни кръвоизливи заради способността на аспирина да разрежда кръвта.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *