Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кой индекс на замърсяване на въздуха въздейства върху хората

Въпреки че замърсяването на въздуха при­чинява далеч по-малко здравословни проб­леми от пушенето, също може да е рисков фактор за сърдечносъдово заболяване.

indeks na zamursiavane na vuzduha, индекс на замърсяване на въздуха

Британската кардиологична фондация в момента финансира изследване за значение­то на замърсителите на въздуха като фактор за сърдечносъдовите заболявания, което ще даде окончателни резултати след няколко го­дини.

Организацията отбелязва, че „специа­листите считат, че колебанията в нивата на замърсяването на въздуха влияят върху смъртността“. За определени замърсители се смята, че предизвикват възпаление на арте­риалната стена, което се свързва с атероскле­розата. Могат да доведат също до възпале­ние на белите дробове, което да усложни съ­ществуващи вече белодробни заболявания.

 

■       Замърсяване на въздуха – ниско (1-3): няма видими ефекти дори и при хората с повишена чувствителност.

■       Замърсяване на въздуха – средно (4-6): хората с повишена чувствителност могат да имат леки неразположения, но е малко вероятно те да изискват лекарска намеса.

■       Замърсяване на въздуха – високо (7-9): хората с изострена чувствителност ще усетят значителни неразположения и може да се наложи медицинска намеса.

■       Замърсяване на въздуха – много високо (10): при хора с повишена чувствителност неразположенията могат да се задълбочат.

 

Замърсяването на въздуха понякога предизвиква временни неразположения при хора с повишена чув­ствителност (пациенти, страдащи от сърдечносъдови и белодробни заболявания, включително и аст­ма). Неблагоприятните ефекти могат да бъдат намалени, ако се прекарва по-малко време на открито. При астматици инхалаторите би трябвало да облекчават състоянието, влошено от замърсения въздух.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *