Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

СЕФПОТЕК / SEFPOTEC

Съдържа цефподоксим проксетил, микрокристална целулоза, карбоксиметилцелулоза натрий, натриев лаурилсулфат, хидроксипропилцелулоза, силициев диоксид, магнезиев стеарат, оцветители

Предназначение

sefpotecСЕФПОТЕК е антибиотик от групата на цефалоспорините, който успешно лекува инфекции на ушите, синусите, гърлото, бронхите и белите дробове. Действа в случаите на бактериална зараза, подходящ при тонзилит, фарингит, бронхит, пневмония, отит. Препоръчван е при кожни инфекции и възпаления на отделителната система – цистит и бъбречни проблеми, както и при предавани по полов път инфекции като гонорея.

Как се приема

СЕФПОТЕК се приема по лекарско предписание; дозата и продължителността на лечението зависят от диагнозата и общото здравословно състояние на пациента.

Ако няма други указания, стандартният прием е както следва: при инфекции на гърлото и цистит – два пъти дневно по 100 мг; при инфекции на синусите, бронхите, белия дроб, бъбреците и кожата – два пъти дневно по 200 мг; при инфекции, предавани по полов път – еднократно 200 мг на ден.

Таблетките се поглъщат през равни интервали от време, в едни и същи часове, по време на хранене. Не стривайте и не дъвчете!

Възможни нежелани ефекти

СЕФПОТЕК може да причини нежелани ефекти, за които трябва без отлагане да се консултирате с лекар или да потърсите незабавно медицинска помощ. Възможно е медикаментът да причини замайване, объркване, сърцебиене, емоционална нестабилност, да предизвика нови болестни симптоми от рода на болки в гърлото или температура, пожълтяване на кожата или склерите, отоци и подутини на стъпалата и глезените.

Приемът на този антибиотик може да предизвика стомашно-чревни дразнения, диария и поява на кръв и/или слуз в изпражненията, спазми в стомаха, болки.

В някои случаи лечението със СЕФПОТЕК може да бъде последвано от алергични реакции – сърбеж, зачервяване и обриви, поява на мехури. Дихателните проблеми са рядкост.

В редки случаи се регистрират отклонения в кръвната картина, свързани с намаляване на червените и нарастване на белите кръвни клетки, както и с нарушено кръвосъсирване.

Регистрирани са единични случаи на отклонения във функциите на бъбреците и черния дроб, които при прекратен прием отзвучават.

Приемът на този медикамент може да причини усещане на умора и обща отпадналост.

Кога НЕ БИВА да се приема

Медикаментът не се прилага при пациенти с алергия към някоя от съставките, към цефалоспорини или пеницилини.

СЕФПОТЕК не се препоръчва за лечение на кърмачки. Избягвайте приложението при бременност; в случаи на наложителен прием консултацията с лекар е задължителна – за преценка на възможната полза и потенциалния риск.

Не е желателно лечението със СЕФПОТЕК при склонност към вътрешни кръвоизливи и заболявания на стомашно-чревния тракт. При започнало лечение с последвало кървене при дефекация приемът на антибиотика се прекратява заради вероятността от псевдомембранозен колит.

Взаимодействие с други медикаменти

Лекуващият следва да бъде информиран за лекарствата, които пациентът е приемал или още приема при терапията със СЕФПОТЕК. Възможни са взаимодействия на антибиотика с медикаменти за язва, антиациди, диуретици, протектори на бъбреците. В някои случаи е възможен паралелен прием, но с паузи от 2-3 часа между отделните медикаменти.

_

Усреднена цена в аптеките – 18.50 лв за опаковка от 10 таблетки х 200 мг

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “СЕФПОТЕК / SEFPOTEC

  1. Елена Табакова каза:

    Здравейте, може ли при прием на Сефпотек 200мг изпражненията да бъдат много тъмни почти до черно оцветени? Благодаря!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *