Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Д-р Бончо Бонев и Петър Димков за лечение на епилепсия

Епилепсия не е заболяване, което се е появило вчера, но въпреки това все още доста хора страдат от него. Ето какво казват д-р Бончо Бонев и Петър Димков за лечението на епилепсия

Д-р Бончо Бонев е  невролог, иглотерапевт и психотерапевт.

Като консултант на в. Доктор, д-р Бончо Бонев редовно отговаря на въпросите на множество пациенти.

По повод на заболяването епилепсия, д-р  Бончо Бонев казва, че тя не е заболяване на психиката.

Психическо е само нейното проявление в социален аспект, понеже страдащите от епилепсия се притесняват от своето заболяване и често странят от останалите. Те живеят в постоянен страх и притеснение да не направят  криза на обществено мястото, понеже гледката съвсем не е приятна за околните, а и другите често не знаят как да реагират при подобни ситуации.

dimkov
Петър Димков лекувал епилепсия с народна медицина

Епилепсията е болест, която възниква против волята на човека. Тя се дължи на силни сигнали, които невроните в мозъка изработват. Когато въпросните електрически сигнали са твърде силни, човек получава епилептичен припадък.

В световния класификатор на болестите, епилепсията е включена в една група с мигрената, нарушено кръвообращение на мозъка, нарушен сън.

По принцип наличието на епилептичен пристъп не означава, че страдащият има умствени отклонения. Не. Неговият мозък работи нормално.

Проблем може да се появи, само когато припадъците станат твърде чести, защото започват да разстройват паметта и концентрацията на страдащия.

Когато човек не е способен да се концентрира правилно и съответно не може да се развива в интелектуално отношение, може да се получи умствено изоставане.

Д-р Бончо Бонев успокоява пациентите, че днес епилепсия може да се лекува успешно.

Важно е болестта да бъде диагностицирана рано и специалист да поеме лечението на пациента.

На нашия пазар се предлагат поне 20 типа лекарствени препарати, които подобряват състоянието на страдащите от епилепсия.

Какво казва лечителят  Петър Димков за епилепсията?

1. Важно за страдащите от епилепсия е да водят природосъобразен начин на живот. Да не се напрягат умствено или физически.

Вечер е важно да си лягат рано, съветвал лечителят Перът Димков, защото преумората и безсънието водят до по-чести епилептични кризи.

2. Болният трябва да прави всеки ден разходки поне по 2 часа с равномерен ход, както в топлото, така и в лошото време, за да може да проветрява своя мозък, да зарежда тялото си с повече кислород.

3. Винаги трябва да носят шапки на главите си, когато времето е студено или горещо. С открита глава могат да се движат само ако климатът е умерен.

4. Страдащите от епилепсия не трябва да живеят изолирани, защото те не са хора с психически отклонения, от които другите да странят. Епилептиците не са опасни, защото не са агресивни.

5. Епилептиците да се хранят с вегетарианска храна.

Трябва да приемат мляко и млечни продукти, свежи зеленчуци и плодове, но прилежно измити.

Ако не могат напълно да се откажат от солта, то поне да я намалят до минимум. Не трябва да ядат кисело и люто, включително и чесън.

Ако не могат да бъдат пълни вегетарианци, то трябва да не приемат мазни, тлъсти и тежки меса.

За закуска е добре да пият чай от риган, наред с храната, която ядат.

Чаят от  цвят на риган се приготвя като  2 с. л. се запарват с 1/2 литър вряща вода. Кисне 1 час под капак.

Може да се пие през целия ден вместо вода.

За обяд могат да хапнат от 50 до 100 грама месо от младо животно – пиле, теле, агне или риба. Но задължително трябва да ядат салати в големи количества от пресни зеленчуци.

За вечеря не трябва да се яде никакво месо. Може кисело мляко, сирене, кашкавал, препечен хляб, салата, постна гозба или супа.

Полезни са счукани орехови ядки в комбинация с кисело мляко.

След вечеря  се приема:

1. 1 ч. л. мармалад от бъз, който е поръсен със стрити черупки от яйца.

За целта трябва да измивате яйцата преди да ги използвате сурови. Събирайте черупките и ги оставете да засъхнат 2 – 3 дена.

След това това ги счукайте на прах както ви е удобно.

Върху лъжичката с мармалад от бъз сложете прах на върха на ножа. Този прах е богат на калций и на белтъци.

2. Заедно с тях болният трябва да пие по 1 драже от витамин В комплекс.

3. Накрая 1 ч.л. въглен на прах

Той се получава като се изгори  клон от здраво дърво, задължително липа. Полученият въглен се чука на прах.

Прахът се разтваря в 100 мл вода, прясно мляко, компот или плодов сок.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *