Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

4 алтернативни начина да се справите с фарингита

Фарингитът, по-известен като възпалено гърло, е често срещано оплакване в студените месеци

Garlic Обикновено се причинява от вируси и много по-рядко от бактерии. Бактериалните инфекции се атакуват с антибиотици. Тези препарати обаче не действат срещу вирусите, виновни за настинката и грипа. Някои природни средства помагат успешно за облекчаване на болезненото гърло. Консултирайте се с лекар, преди да се възползвате от полезните им свойства.

Чесън. Растението притежава доказано антивирусно действие, на което се дължи неговата ефективност в лечението на фарингит. То е източник на витамин С, известен като силен антиоксидант и стимулатор на имунната система. Чесън може да ядете в сурово състояние и след термична обработка. Помага много, когато го смучете като бонбон. Разрежете една свежа скилидка, поставете по една половинка във всяка буза и смучете интензивно. Така ще извлечете максимално витамин С и алицин – друг мощен антиоксидант с антибактериално действие. Чесънът може да cе приема и профилактично – той има“ слава на естествен щит срещу простуда и грип.

Лют червен пипер. Подправката съдържа ценното фенолно съединение капсаицин, което има аналгетичен ефект и антивирусно действие. В лютата чушка неговото количество е 20 пъти по-голямо, отколкото в сладката. За да успокоите възпаленото гърло, направете гаргара и изплакнете устата със смес от сол, лют червен пипер, лимонов сок и вода. По този начин ще отстраните полепналата по бузите и гърлото слуз и ще облекчите болката. Течността в никакъв случай не бива да се поглъща. След жабуренето изплюйте.

Лимон. Лимонената киселина в цитрусовия плод притежава свойството да разтваря и отстранява налепите по гърлото, характерни за вирусната инфекция. Успоредно с това богатия на витамин С лимон подсилва имунната система, което допринася за справянето с болестотворните агенти. Действайте предпазливо – при всекидневен прием високата киселинност уврежда зъбния емайл.

Пчелен мед. Той е балсам за възпаленото гърло. Има антибактериални свойства, които помагат за по-бързото оздравяване на лигавицата. Медът намалява подуването на засегнатите тъкани. Разтворете 1-2 с.л. в чаша топла вода или билков чай. Може да добавите и прясно изцеден сок от половин лимон. По-различен вариант на тази лечебна рецепта също има добър ефект: разбъркайте 50 мл уиски, 1 с.л. мед, 150 мл топла вода и сока от половин лимон. Затоплете напитката и добавете резенче лимон. Медът в съчетание с ябълков оцет също действа добре при възпалено гърло. Затоплете силно 1 чаша вода и прибавете по 1 с.л. ябълков оцет и мед. Пийте, докато е топло.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *