ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

ЕСЕНЦИАЛЕ ФОРТЕ N / ESSENTIALE FORTE N

Съдържа фосфолипиди от соеви зърна, твърда мас – витепсол W 35, токоферол, рафинирано соево масло, хидрогенирано рициново масло, етанол, свързващи компоненти, оцветители, вода

Предназначение

essЕСЕНЦИАЛЕ ФОРТЕ е хепатопротектор – продукт, който снабдява болния черен дроб с фосфолипиди. При болестно състояние този важен орган не е в състояние да произведе сам фосфолипидите; внесени чрез медикамента, те се вграждат в мембраните на чернодробните клетки и гарантират успешното изпълнение на чернодробните функции и функциите на жлъчката. При постигната балансирана кондиция на черния дроб се възстановява продукцията на чернодробни ензими и жлъчни сокове, настъпва регенерация на чернодробната тъкан.
Продуктът, който е на растителна основа, се приема добре и подпомага лечението на токсични чернодробни състояния и хепатит.

Как се приема

Капсулите ЕСЕНЦИАЛЕ ФОРТЕ се препоръчват на деца и подрастващи, както и на възрастни, според характера на здравословния проблем и общото състояние. Обикновено се вземат 1-2 капсули на прием; поглъщат се цели с чаша вода по време на хранене. Максимално допустимата дневна доза е 6 капсули (3×2). Капсулите не бива да се дъвчат или разтварят преди употреба.

Този лекарствен продукт може да се приема продължително време; колко точно, зависи от преценката на лекуващия.

Възможни нежелани ефекти

Приемът на ЕСЕНЦИАЛЕ ФОРТЕ причинява в редки случаи стомашен дискомфорт, болки или диария. Тези симптоми могат да се окажат преходни, особено при редукция на приеманата доза.

Има съобщения за единични случаи на алергични реакции – сърбеж и зачервяване на кожата, обриви, уртикарии. При подобни симптоми приемът на медикамента се прекратява.

Кога НЕ БИВА да се приема

ЕСЕНЦИАЛЕ ФОРТЕ не се препоръчва на деца под 12-годишна възраст.

Продуктът не е подходящ при алергии към соеви компоненти или други налични съставки. В някои случаи алергичните реакции могат да бъдат тежки, затова при съмнения за подобен възможен ефект е добре да се направи предварителна консултация с лекуващия или тест при алерголог .

По време на лечението с ЕСЕНЦИАЛЕ ФОРТЕ не бива да се приема алкохол.

Продуктът се счита за приемлив при бременност или кърмене, но предварителната консултация с лекар е добър подход.

Взаимодействие с други медикаменти

Не са известни негативни ефект при паралелен прием на ЕСЕНЦИАЛЕ ФОРТЕ N с други медикаменти. Въпреки това лекуващият трябва да бъде информиран за лекарствените продукти, които пациентът е вземал или продължава да взема за чернодробно или друго заболяване.

Макар да е лекарствен продукт на растителна основа, ЕСЕНЦИАЛЕ ФОРТЕ не бива да се приема по самоинициатива; лекуващият може да прецени дали този продукт е подходящ, да определи дозата и продължителността на приема, както и да контролира ефекта от него.

________

Усреднена цена в аптеките – 16.50 за опаковка от 30 капсули

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *