Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ОКСИКОНТИН / OXYCONTIN

Съдържа оксикодонов хидролхлорид, лактоза монохидрат, повидон, полимерна дисперсия на амониев метакрилат, триацетин, стеарилов алкохол, талк, магнезиев стеарат

ОКСИКОНТИН лекува болка!
ОКСИКОНТИН лекува болка!

Предназначение

ОКСИКОНТИН е кръгла, двойноизпъкнала таблетка, която действа с изменено освобождане и се използва за лечение на умерена до силна болка.

Как се приема

При лечение с ОКСИКОНТИН таблетките се приемат цели – не се чупят, не се сдъвкват или стриват. Приемът на деформирани таблетки може да доведе до по-бързо освобождаване, в резултат на което да се ускори абсорбацията и да се стигне до състояние на предозиране.

ОКСИКОНТИН се препоръчва за възрастни и деца над 12-годишна възраст. Дозата се определя в зависимост от интензитета на болката и от отчетените до този момент аналгетични нужди на пациента.

По правило медикаментът се приема по 2 пъти на ден.

Ако обаче ОКСИКОНТИН се използва за лечение на инвалидизирани пациенти, на такива, които до този момент не са били подложени на курс на лечение с опиоиди, или при случаи на силна болка, първоначалната доза е 10 mg, като следва процес на внимателно намаляване в зависимост от ефекта от лечението. Възможни са и ситуации, в които дозата се налага да се увеличи, като това се прави постепенно – с 25 %, а след това с 50 %.

При преустановяване на лечението с ОКСИКОНТИН е важно приемът му да не се спира внезапно, а постепенно да се намаляват дневните дози, за да не се предизвикат ситпоми на отнемане.

За да не се създаде зависимост към ОКСИКОНТИН, от изключително значение е лечението да бъде кратко или да се правят прекъсвания.

Възможни нежелани ефекти

Най-чести нежелани ефекти са гадене, констипация и повръщане, които се срещат при ¼ от пациентите, лекуващи се с ОКСИКОНТИН. Възможна е още появата на сънливост и замайване.

Кога НЕ БИВА да се приема

Пациенти, които страдат от бъбречни заболявания, могат да приемат продукта само в случай, че намалят дневната доза с 50 %.

ОКСИКОНТИН не бива да се приема при изразена свърхчувствителност към оксикодон или към някоя от изброените в началото съставки. Приемът му е противопоказен и при пациенти, които страдат от форми на тежка респираторна депресия, остър корем, затруднено изпразване на червата, белодробна болест или астма. Продуктът не трябва да се прилага и при травма на главата.

Деца под 12-годишна възраст също не бива да приемат ОКСИКОНТИН.

Препоръчително е по време на бременност и кърмене продуктът да се избягва, доколкото това е възможно.

Взаимодействие с други медикаменти

При едновременен прием на ОКСИКОНТИН и друг продукт с ефект върху централната нервна система, може да се стигне до нейното потискане.

_

Усреднена цена в аптеките – 45 лева за опаковка от 50 табл. * 10 mg; 78.80 лева за опаковка от 50 табл. * 20 mg; 153 лева за опаковка от 50 табл. * 40 mg; 368.40 лева за опаковка от 50 табл. *  80 mg.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

От 2 до “ОКСИКОНТИН / OXYCONTIN

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *