ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ето как работи хапчето за аборт

Хапчето за аборт е признато от здравните власти в редица държави

Консултирайте се преди да приемете хапче за аборт!
Консултирайте се преди да приемете хапче за аборт!

Хапче за прекратяване на бременността може да се използва в рамките на първите девет седмици след имплантацията с успех, заключават специалисти в областта на репродуктивните въпроси. Въпреки това у нас малък брой от представителките на нежния пол са запознати с действието на този продукт и предприемат прекратяване на нежелана бременност чрез приема на медикаменти.

Важно е обаче преди да решат да приемат така нареченото хапче за аборт, жените да са запознати с начина му на действие и ефектите от него. Именно поради това в редовете по-долу ще изведем някои от основните характеристики на продукта.

Като за начало, трябва да се има предвид, че за да има успех прекъсването на бременността, е наложителен приемът на две хапчета. Първото от тях е мифепристон. Ефектът от него е отделяне на ембриона от стените на матката, като при по-голямата част от жените този процес протича без симптоми. След два дни се поствавя доза мисопростол, в резултат на което настъпва изхвърляне на ембриона.

В рамките на самата процедура е наложително поне два пъти да се посети лекарски кабинет. В рамките на първата визита се приема дозата мифепрестон, а по време на втория преглед таблетка мисопростол се поставя във вагината. Най-добре е това да се извърши от лекаря, следящ състоянието на пациентката.

След второто посещение е възможно обилно кървене, което може да продължи до две седмици. През това време жената може да усеща моменти на слабост, замайване и изтощение, като не са редки случаите и на главоболие, проблеми със стомаха и позиви за повръщане, горещи вълни и потене.

За разлика от менструалното кървене, това, което се появява след приема на хапче за аборт, е по-скоро спорадично, на петна. И все пак ако зацапването или течението продължи за дълъг период от време, добре е да се потърси лекарски съвет.

Предупреждение, което лекарите дават, гласи, че при жените с изключително нередовна менструация и при тези, които страдат от сърдечни проблеми, приемът на подобни продукти не е препоръчителен.

Посочват се и преимуществата на хапчето пред операцията за прекъсване на бременност – приемането му крие значително по-малки рискове за здравето и живота на жената, не се наблюдава опасност от развитието на инфекция, не се налага поставянето на упокойка и не на последно място – хапчето за аборт е значително по-евтиният избор.

Преди да се предприеме премахване на аборт чрез прием на медикаменти трябва да се има предвид, че ефективността на продукта е 95 %. Ако жената попадне сред 5 %, при които няма резултат, тя може да избере дали да се подложи на терапията отново, или да предприеме оперативна намеса.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *